U APRILU 2023. SATANISTI U BOSTONU ORGANIZUJU SKUP: Maske obavezne i potvrde o vakcinaciji protiv korone!
Foto: Joseph Prezioso / AFP / Profimedia

desetogodišnjica hrama

U APRILU 2023. SATANISTI U BOSTONU ORGANIZUJU SKUP: Maske obavezne i potvrde o vakcinaciji protiv korone!

Planeta -

Najveći skup satanista u Bostonu - ali će biti potrebne maske i covid sertifikat SatanCon 2023 u organizaciji Satanističkog hrama

Boston će krajem aprila biti domaćin najvećeg skupa "satanista u istoriji", saopštila je grupa Satanski hram. Ali učesnici SatanCon-a 2023. će morati da nose zaštitne maske i da pokažu sertifikat o vakcinaciji protiv kovida.

"Polaznici moraju da nose N-95, KN-95 ili hiruršku masku. Skijaške maske, šalovi ili platnene maske neće biti dozvoljene", navodi hram na svojoj veb stranici.

Tema mitinga u čast desetogodišnjice Satanističkog hrama je „Heksenaht u Bostonu“ (na nemačkom za Noć veštica, op. a.). Noć veštica je u ovom slučaju bio stari paganski praznik, ali je kasnije preimenovan u „Valpurgijeva noć“ u čast Valpurge, igumanije i hrišćanske svetice koja je trebalo da izgoni demone iz bolesnika.

Na SatanConu će, između ostalog, biti okrugli stolovi, satanistički rituali, biće postavljena satanistička kapela za venčanje i satanistička pijaca, a biće obezbeđen i zabavni program.

Satanski hram posvećuje događaj gradonačelnici Bostona Mišel Vu i njenim "neustavnim potezima" nakon što je odbila da izda dozvolu grupi da obožava Satanu u gradskoj kući Bostona. Grupa je takođe podnela tužbu protiv gradskih zvaničnika 2021. godine nakon što su zvaničnici više puta odbijali zahteve da se poklone Satani ispred gradskog veća, prenela je televizija Foks.

Statua
foto: Joseph Prezioso / AFP / Profimedia

Grupa je takođe podnela zahtev za podizanje zastave na gradskoj većnici Bostona u julu 2021. kako bi proslavila „Sotonu nedelju“, ali su gradski zvaničnici u oktobru 2021. objavili da više ne prihvataju zahteve za podizanje zastava na zgradi.

Vlasti Bostona nisu jedine koje su odbile da dozvole Sataninskom hramu da oda počast Satani na javnim funkcijama.

Satanski hram negira veru u ličnog đavola, ali tvrdi da je njegova misija „da promoviše humanost i empatiju među svim ljudima, da odbaci tiranski autoritet, da brani zdrav razum i pravdu i da se u svemu tome rukovodi ljudskom savešću, težiti plemenitim delima“.

Satanistički hram je privukao veliku pažnju američke javnosti u decembru kada su pokušali da organizuju Satanistički klub za decu u lokalnoj osnovnoj školi u Virdžiniji.

Kurir.rs/RTV SLO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja