NAJOMRAŽENIJA STUDENTKINJA NA SVETU: Iskasapili joj 4 cimera dok je bila u kući, sad doživljava TEROR JAVNOSTI zbog jedne stvari
Foto: Instagram

NEČUVENO

NAJOMRAŽENIJA STUDENTKINJA NA SVETU: Iskasapili joj 4 cimera dok je bila u kući, sad doživljava TEROR JAVNOSTI zbog jedne stvari

Planeta -

Dilan Mortensen bila je u studentskoj kući u gradiću Moskva u Ajdahu, SAD, kada je u novembru 2022. ubijeno četvoro studenata, od toga troje njenih cimera. Ona, i još jedna devojka, po imenu Betani, bili su u prizemlju kuće u trenutku ubistva, i njih dve su jedine preživele napad, za koji je osumnjičen Brajan Kristofer Koberger (28).

Masakr u univerzitetskom naselju je šokirao javnost Amerike, a na TikToku je osvanulo milion teorija o ubistvima, motivu, ubici, ali i preživelim cimerkama.

Jedno od pitanja koje se najčešće postavlja je zašto je preživela Dilan policiju pozvala 8 sati nakon ubistva, iako je otkriveno da je u hodniku kuće usred noći srela ubicu.

Posredi je "posramljivanje žrtve", kažu eksperti, koja je ionako preživela neviđenu traumu, a pretpostavka je da se nosi i sa "krivicom" što je među preživelima.

Teoretisanje po društvenim mrežama je otišlo predaleko, pa su je neki povezivali i sa ubistvom, i pitali se "kako je moguće da nije čula masakr u kući", kao i "kako je moguće da ubica nije došao do nje i njene druge cimerke".

Potom se povela polemika zašto je poziv policiji iz kuće došao tek 8 sati kasnije, a utvrđeno je da je sama Dilan pre toga kontaktirala prijatelja.

Jedan od roditelja žrtava otkrio je javnosti da je poziv upućen službi 911 pratilo i onesvešćivanje jedne od preživelih cimerki, i da od šoka bile u stanju da objasne šta se desilo. To bi moglo da da odgovor na pitanje koje muči "detektive na TikToku". Dilan je mogla biti žrtva šoka od kog nije mogla da razmišlja trezveno satima.

Četoro studenata iskasapljeno je na brutalan način, a dve devojke su ubijene u krevetu.

- Ne razumete šok koji su preživele cimerke doživele, još ako je jedna od njih videla ubicu. I ja bih se zaključala u sobu i paralisala od straha - piše korisnica na društvenim mrežama u odbranu mlade Dilan.

Drugi pak ne odolevaju da se zapitaju da li je njena reakcija opravdana.

- Nemoguće je da satima nisi u stanju da pozoveš policiju. Mnogo toga je nejasno u ovom slučaju - nižu se komentari.

Sve je više onih koji pozivaju da javnost prestane sa terorom nad žrtvom, i da se fokusira na ubicu, Brajana.

Ko je Brajan?

Brajan Kristofer Koberger (28), osumnjičen je za ubistvo četiri studenta Univerziteta Ajdaho u gradiću Moskva.

Koberger, 28 je uhapšen u gradu Česnuthil, više od mesec dana od ubistva, u oblasti Morno na istoku Pensilvanije, a navodi se da je njegov DNK pronađen na mestu zločina, navodi Dejli mejl.

Studenti iz Ajdaha ubijeni su ubodima nožem u iznajmljenoj kući nedaleko od kampusa u ranim jutarnjim časovima 13. novembra.

Rezultati autopsije pokazuju da je ubistvo izvršeno dok su studenti spavali. Policija navodi da su pojedini studenti imali odbrambene rane i da su izbodeni više puta.

Žrtve su Kajli Gonsalves (21), Medison Mogen (21), Ksana Kernodle (20) i Ksanin dečko brucoš, Itan Čejpin (20)

Kako navodi Dejli mej, Kohberger je pitao da li je još neko uhapšen kada je priveden.

Bizarno: Vraćao se na mesto zločina

Jezivi podatak iz istrage je i taj da se osumnjičeni Brajan u kuću ubistva vratio istog jutra oko 9 časova. Još nije otkriveno zašto se vratio 5 sati nakon ubistva, ali u kući nije zatekao policiju, koja je pozvana tek satima kasnije.

Operater 911 je obavešten da je u kući "osoba bez svesti".

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track