POŽAR U HEMIJSKOJ FABRICI U ILINOISU: Ogroman stub dima nad gradom blizu Čikaga, deo okolnog stanovništva evakuisan (VIDEO)
Foto: Shutterstock

opasno

POŽAR U HEMIJSKOJ FABRICI U ILINOISU: Ogroman stub dima nad gradom blizu Čikaga, deo okolnog stanovništva evakuisan (VIDEO)

Planeta -

Delu žitelja mesta La Sal na severu američke savezne države Ilinois danas je preporučeno da odu u skloništa zbog požara koji je izbio u obližnjoj fabrici hemikalija, a vatrogasci se bore vatrenom stihijom koja je proizvela ogroman stub dima.

Požar u fabrici Karus Kemikal (Carus Chemical) pojavio se jutros po lokalnom vremenu, pa su lokalni zvaničnici pokrenuli postupak uzbunjivanja stanovništva i preporučili onima koji žive blizu postrojenja da se sklone.

Vatrogasna služba grada La Sal je saopštila da ljudi treba izbegavaju oblast fabrike i puste vatrogasce da gase vatru.

Radnici Karus Kemikala su evakuisani iz fabrike i svi su na broju, saopštila je gradska policija i dodala da nema podatke da je iko povređen.

Prema izveštajima, oko devet ujutro po lokalnom vremenu začule su se eksplozije, a onda se pojavio i dim.

Agencija za zaštitu životne okoline države Ilinois saopštila je da još prikuplja podatke i da će otići na lice mesta.

La Sal se nalazi na oko 145 kilometara jugozapadno od Čikaga.

Karus Kemikal proizvodi potasiju permanganat, oksidans koji se koristi u tretmenu pijaće vode, otpadnih voda, industrijskih hemikalija i za razne druge potrebe, navodi se na sajtu kompanije.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track