KAKO, ČOVEČE? ITALIJAN 15 GODINA NIJE DOLAZIO NA POSAO A NOVAC SAMO KAPLJAO: Ovako je "kralj odsutnih" zaradio čak 538.000 evra!
Foto: Shutterstock

KAKO, ČOVEČE? ITALIJAN 15 GODINA NIJE DOLAZIO NA POSAO A NOVAC SAMO KAPLJAO: Ovako je "kralj odsutnih" zaradio čak 538.000 evra!

Planeta -

Muškarac u Italiji 15 godina nije dolazio na posao, a za to vreme je primio više od pola miliona evra.

Salvatore S. (67) iz Italijeprimao je platu 15 godina a da ni jedan jedini dan nije došao na svoje radno mesto. Za to vreme na njegov račun leglo je čak 538.000 evra.

Kako prenose strani mediji, Slavatore, koji je dobio nadimak "Kralj odsutnih", pretio je svojim kolegama da ga ne odaju da ne dolazi na posao. Takođe je i lagao i varao kako bi primao novac bez rada.

Njegova prevara dugo nije primećena i zbog toga što njegovi izostanci vremenom nikom nisu bili interesantni. Takođe je u jednom trenutku otišao u penziju i niko se nije bavio njegovim slučajem.

Salvatore je opužen da je zloupotrebio položaj, optužen je i za prevaru i iznudu. Istraga povodom njegovog slučaja počela je u julu 2020. godine. Pored njega u istragu je bilo uključeno šest direktora. Kako mediji navode, najmanje dva direktora su "pokrivala" Salvatorove izostanke sa posla.

Suđenje Salvatoru je počelo, a prethodno je italijanska vlada pooštrila odgovarajući zakon nakon što se saznalo koliko je rasprostranjen izostanak u javnom sektoru.

Kurir,rs/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja