"ERDOGAN JE MUDRO PROFITIRAO NA UKRAJINSKOJ DRAMI" Stručnjaci: Sada se Turska okrenula Srbiji, jer želi da deponuje svoj potpis
Foto: AP

KURIR TV

"ERDOGAN JE MUDRO PROFITIRAO NA UKRAJINSKOJ DRAMI" Stručnjaci: Sada se Turska okrenula Srbiji, jer želi da deponuje svoj potpis

Planeta -

Srbija je od početka ukrajinske krize pod konstantnim pritiscima, što je kulmuniralo poslednjim dešavanjima na Kosovu.

Međutim, ono što je za primetno je da je jedna velika sila promenila svoj pristup prema Srbiji poslednjih par meseci.

Vladimir Marinković, narodni poslanik, smatra da je Srbiji ključna adresa za rešavanje problema Vašington.

- Ključna adresa za rešavanje političkih problema Balkana je Vašington, a ne Brisel. Amerikanci su promenili pristup Srbiji generalno. Ambasador Đurić je u jednom intervjuu rekao da Amerika i Vašington slušaju Srbiju. To se pokazuje na terenu. Danas američke kompanije zapošljavaju više od 25.000 ljudi - rekao je Marinković i dodao:

Vladimir Marinković
foto: Kurir televizija

- Naša vojna saradnja je mnogo bolja. Vidi se da nema pritiska po pitanju uvođenja sankcija Ruskoj Federaciji. Svi se sećamo kakav je pristup imala Amerika u poslednjih 30 godina i to su bili isključivo i samo isključivo pritisci. Pošto je Srbija smatrana državom parijom odnosno da ona ne radi dobre stvari da je treba kažnjavati. Sada se to potpuno promenilo.

Miroslav Stojanović, dugogodišnji dopisnik Politike iz Nemačke, gostovao je u jutarnjem programu Kurir televizije gde se dotakao ovih prostora, ali i same Srbije.

- Pojavljuju se zemlje koje inače nisu ranije pretendovale da imaju svoje neke specijalne izaslanike. Sada na primer Britanci, pored svog lorda i bivšeg generala, sada imaju i svog čoveka. Pojavljuju se i Turci i svako želi da deponuje svoj potpis da je zainteresovan za ovaj prostor. Nije to samo zbog Ukrajine, već je ovo prostor gde se interesi odavno ukrštaju. Turska se sada pojavljuje jer predstoje izbori i svaki politički poen Erdoganu je bitan. Ja verujem da je on mudro profitirao na ukrajinskoj drami - rekao je Stojanović.

01:44

ERDOGAN JE MUDRO PROFITIRAO NA UKRAJINSKOJ DRAMI! Stručnjaci: Sada se Turska okrenula Srbiji, jer želli da deponuje svoj potpis

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track