ŽESTOKA AFERA TRESE BELU KUĆU: U Bajdenovoj kući u Delaveru pronađeno još pet stranica poverljivih dokumenata!
Foto: Sipa USA / ddp USA / Profimedia

ŽESTOKA AFERA TRESE BELU KUĆU: U Bajdenovoj kući u Delaveru pronađeno još pet stranica poverljivih dokumenata!

Planeta -

U porodičnoj kući američkog predsednika Džozefa Bajdena pronađeno je još pet stranica poverljivih dokumenata.

Predsednikov savetnik Ričard Sauber saopštio je da je ukupno šest stranica poverljivih dokumenata pronađeno u biblioteci Bajdenove kuće u gradu Vilmingtonu u državi Delaver, preneo je AP.

Bela kuća je pre dva dana objavila da je pronađena samo jedna stranica. U pitanju su dokumenata iz vremena kada je Bajden bio potpredsednik u administraciji Baraka Obame.

Sauber je u saopštenju naveo da su Bajdenovi advokati obustavili pretragu nakon što su u sredu uveče pronašli prvu stranu, dodajući da je on ostatak pronašao u četvrtak dok je posredovao da se dokumenta prebace u Ministarstvo pravde.

„Dok sam materijal predavao zvaničnicima Ministarstva pravde, otkriveno je još pet stranica, znači ukupno šest“, naveo je on.

Podsetimo, početkom nedelje američki mediji su objavili da su advokati otkrili oko 10 poverljivih dokumenata u „Pen Bajden centru“, delu Univerziteta u Pensilvaniji, koji je Bajden koristio kao svoju kancelariju od 2017. do 2020. godine.

Bajden se zbog ovog slučaja suočava sa kritikama republikanaca nakon što je Ministarstvo pravde SAD prošle godine pokrenulo istragu o postupanju bivšeg predsednika Donalda Trampa sa poverljivim dokumentima otkrivenim na njegovom imanju Mar-a-Lago u Palm Biču na Floridi.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track