SVEŠTENIKA SPALILI ŽIVOG, DRUGI POKUŠAO DA POBEGNE PA GA UPUCALI: Horor u Nigeriji, kamera zabeležila stravične prizore (FOTO)
Foto: Printscreen Twitter

SVEŠTENIKA SPALILI ŽIVOG, DRUGI POKUŠAO DA POBEGNE PA GA UPUCALI: Horor u Nigeriji, kamera zabeležila stravične prizore (FOTO)

Planeta -

Naoružani napadači su danas na severozapadu Nigerije spalili katoličkog sveštenika, a zatim upucali i ranili njegovog kolegu, saopštila je policija te zemlje.

Nigerijci će glasati za novog predsednika 25. februara, ali otmice radi otkupnine i ubistva od strane naoružanih bandi na severu doveli su do straha da izbori možda neće biti održani u nekim oblastima.

Iako su naoružani napadači ranije gađali sveštenike na pretežno muslimanskom severu, motiv još uvek ostaje nepoznat.

Vasiu Abiodun, portparol policije države Niger, rekao je u saopštenju da su naoružani ljudi zapalili rezidenciju oca Isaka Ačija, iz katoličke crkve Svetih Petra i Pavla, u oblasti lokalne uprave Paikoro, nakon što nisu uspeli da uđu u nju oko 3:00 sata ujutru.

Otac Ači je izgoreo dok je drugi sveštenik, identifikovan kao otac Kolins, koji je bio u kući, upucan i povređen dok je pokušavao da pobegne.

On se oporavlja u lokalnoj bolnici, rekao je Adiodun.

- Ovo je tužan trenutak. Ubijanje sveštenika na takav način znači da nismo svi bezbedni. Potrebna je drastična akcija da se okonča ovaj pokolj koji uveliko traje, rekao je guverner države Niger Sani Belo.

Kurir.rs/Reuters/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track