POJAVILA SE PRVA FOTOGRAFIJA UNIŠTENOG VRTIĆA KOD KIJEVA: Prizor slama SRCA, poginula DECA i visoki državni funkcioneri (FOTO)
Foto: Printscreen/Twitter

raste broj žrtava

POJAVILA SE PRVA FOTOGRAFIJA UNIŠTENOG VRTIĆA KOD KIJEVA: Prizor slama SRCA, poginula DECA i visoki državni funkcioneri (FOTO)

Planeta -

U gradu Brovariju u sredu ujutro na vrtić se srušio helikopter. Šef ukrajinske policije Ihor Klimenko objavio da je helikopter pripadao ukrajinskoj Službi za hitne situacije.

Policija je objavila da je najmanje 18 mrtvih, a među njima dvoje dece. Poginuo je ukrajinski ministar unutarnjih poslova, javio je AFP. Uz njega su poginuli i njegov zamenik i državni sekretar ministarstva unutarnjih poslova.

U međuvremenu, ukrajinski mediji objavili su prvu fotografiju uništenog vrtića nakon pada helikoptera.

Prema poslednjim informacijama, 29 osoba je u bolnici, od toga dvanaestoro dece, prenosi Net.hr.

"U vreme tragedije deca i radnici ustanove bili su u vrtiću. Svi su sada evakuisani", napisao je guverner kijevske regije Oleksij Kuleba u aplikaciji za razmenu poruka Telegram.

Poslanik Vrhovne rade Ukrajine Anton Geraščenko takođe je objavio fotografiju uništenog vrtića i naveo da je, prema poslednjim procenama, 18 ljudi poginulo, a među njima je i troje dece. Povređeno je 29 ljudi.

"Nešto se srušilo na objekat društvene infrastrukture. Saznajemo informacije o žrtvama i okolnostima. Državna služba za hitne slučajeve i sve službe već su na mestu", objavio je zamenik šefa kabineta predsednika Kirilo Timošenko.

Zasad nije jasno šta je prouzrokovalo pad helikoptera u blizini dečjeg vrtića i stambene zgrade. Rusija se nije oglasila, a ukrajinski zvaničnici nisu spominjali nikakav ruski napad na tom području.

"Nažalost, to se dogodilo s helikopterom državne hitne službe koji je sprovodio svoj zadatak", rekao je portparol vazdušnih snaga Jurij Ihnat za Apostrof TV.

(Kurir.rs/Danas.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track