EVO KAKO SU MOGUĆI UDARI NA CILJEVE U RUSIJI: Pogledajte kako Ukrajinci uz pomoć NATO zaobilaze i preopterećuju rusku PVO (VIDEO)
Foto: Printcsreen Telegram

taktika i

EVO KAKO SU MOGUĆI UDARI NA CILJEVE U RUSIJI: Pogledajte kako Ukrajinci uz pomoć NATO zaobilaze i preopterećuju rusku PVO (VIDEO)

Planeta -

Na društvenoj mreži Telegram objavljen je zanimljiv video, zapravo animacija, koja pokazuje kako su ukrajinske snage uspele da pogode ciljeve u dubini Rusije, uključujući i aerodrome na kojima su bili raspoređeni teški bombarderi.

U njemu je jasno, pristupačno i jednostavnim jezikom objašnjeno kako ukrajinske bespilotne letelice mogu da prođu kroz ruske sisteme protivvazdušne odbrane.

Generalno, na svetu ne postoji apsolutno savršena i neprobojna PVO. Određenom kombinacijom taktike, dobro smišljenom kalkulacijom i sa malo sreće otkrivaju se svi PVO sistemi.

Na snimku je detaljno prikazan simulirani scenario otvaranja i opterećenja ruske PVO, koju koriste Ukrajinci, uz punu pomoć NATO.

Postupak obuhvata više složenih akcija, i sredstava koji su upotrebljena protiv Rusije.

Pored tehnologije, važnu ulogu imaju i ukrajinski agenti na terenu.

Vojno osoblje ruskih snaga PVO definitivno je unapredilo svoje veštine i steklo ogromno iskustvo u borbi protiv različitih vazdušnih ciljeva tokom rata, ali iskustvo su stekli i Ukrajinci, posebno pošto imaju na relativno široku podršku od NATO-a.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja