BRAJAN IZMASAKRIRAO ČETIRI STUDENTA NA SPAVANJU U AJDAHU: Ubica posećivao kafić u kom su žrtve radile, za njih imao POSEBNE USLOVE
Foto: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia, Profimedia

BIZARNO

BRAJAN IZMASAKRIRAO ČETIRI STUDENTA NA SPAVANJU U AJDAHU: Ubica posećivao kafić u kom su žrtve radile, za njih imao POSEBNE USLOVE

Planeta -

Osumnjičeni za ubistvo četiri studenta u Ajdahu, posetio je dva puta restoran u kom su radile njegove žrtve, rekao je vlasnik tog lokala.

Brajan Koberger (28), posetio je dva puta restoran "Ljuti Grk" u kom su radile ubijene Ksana Kernodl i Medison Mogen, međutim još uvek nije jasno da li je on tada razgovarao sa njima.

Ovaj student kriminologije, koji je inače i vegan, imao je od zaposlenih striktne zahteve po pitanju hrane.

Vlasnik restorana kaže da je Brajan naručio vegansku picu i da je od zaposlenih striktno tražio da na pici nema ničega što je životinjskog porekla.

Njegova tetka je ranije ispričala za medije da je Brajan vodio računa o ishrani.

- To je bilo mnogo više od veganstva. Morali smo da kupimo nove šerpe i tiganje jer nije želeo da jede iz onih u kojima se ranije spremala hrana životinjskog porekla. Delovalo nam je kao da ima opsesivno-kompulsivni poremećaj, rekla je ona ranije, prenosi NY Post.

Činjenica da je Brajan ranije posećivao restoran u kom su radile dve njegove žrtve, mogu da ukazuju na to da ih je on uhodio.

Policija je već intervjuisala vlasnika i zaposlene u grčkom restoranu u kom su radile Ksana i Medison, a takođe su uzeli i snimke sa nadzornih kamera.

Uhodio žrtve preko Instagrama

Istraga je utvrdila da je Brajan jednoj od žrtvi tokom oktobra na Instagramu slao poruke, međutim, ona mu na njih nije odgovorila.

- Više muta joj je slao "hej kako si", ali mu ona nikada nije odgovorila, kaže izvor koji je želeo da ostane anoniman.

On nije želeo da otkrije kome je on tačno poslao poruku, mada se ispostavilo da je na instagramu pratio sve devojke za čije je ubistvo osumnjičen.

Inspektori tvrde da se poruke na Instagramu poklapaju sa periodom kada je on navodno uhodio žrtve.

- Ubistva su možda bila njegov pokušaj da bude dominantan, kaže stručnjak za bezbednost Pit Jacmet.

Policija je u sredu saopštila da su pretresom njegovog stana pronađeni krvavi predmeti.

U izveštaju policije navodi se da su tokom pretresla pronašli pramenove kose, životinjsku dlaku, crnu rukavicu i još nekoliko predmeta na kojima je bilo "crvenih mrlja".

Policija sumnja da se životinjska dlaka podudara sa psom Kejli Guoko, jedne od žrtava.

Podsetimo, osumnjičeni Brajan Koberger (28) uhapšen je krajem decembra u Pensilvaniji. On je optužen po četiri tačke za ubistvo prvog stepena.

Brajan Kohberger
foto: Ted S. Warren / Zuma Press / Profimedia

Brajan Koberger (28) se pojavio i na sudu u Pensilvaniji, gde je uhapšen u raciji na njegovu porodičnu kuću prošle nedelje, ali se tokom saslušanja nije izjasnio o krivici.

On je sumnjiči za ubistvo Kejli Gonkalves (21), Medison Mogen (21), Ksane Kernodl (20) i Ksaninog dečka Itana Čepina (20) u ranim satima 13. novembra prošle godine.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja