RAKETNI DIVIZION SISTEMA S-300 ODBIO NAPAD NA VAŽNE OBJEKTE U PODMOSKOVLJU: Za šta se to Moskva sprema i intenzivno vežba?
Foto: Printscreen Youtube

odbrana ruske prestonice

RAKETNI DIVIZION SISTEMA S-300 ODBIO NAPAD NA VAŽNE OBJEKTE U PODMOSKOVLJU: Za šta se to Moskva sprema i intenzivno vežba?

Planeta -

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je da je u Podomoskovlju pre nekoliko dana održana obuka posada PVO sistema S-300 za sprečavanje napada na važne vojne i administrativne objekte u Moskvi i Podmoskovlju.

Kako je navedeno tema vežbe bila je zaštita od napada na važne vojne objekte, javili su ruski mediji.

„U Podmoskovlju je održana obuka sa ljudstvom raketne brigade ZVO Zapadnog vojnog okruga (ZVO) za odbijanje vazdušnih napada na važne vojne, industrijske i administrativne objekte“ , navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Ruske Federacije .

Dok su se kretali u zoni borbenog dežurstva, ruski vojnici su odbili simulirani napad neprijateljskih diverzanata na vojni konvoj. Odeljenje odbrane je pojasnilo da su raketaši, posle otkrivanja cilja koji je imitirao avion i balističke rakete, izvršili odgovor simulacijom lansiranja rakete. U obuci je učestvovalo više od 150 vojnih lica i preko 30 jedinica vojne tehnike.

Ranije je saopšteno da je u Podmoskovlju novi divizion protivvazdušnog raketnog sistema S-400 Trijumf stupio na borbenu dužnost za protivvazdušnu odbranu prestonice .

Sistemi će takođe nadgledati nebo iznad centralnog industrijskog regiona Rusije.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track