PRIGOŽIN: Neka se jave oni koji spremaju atentat na mene, spreman sam da pomognem
Foto: Shutterstock, AP

PRIGOŽIN: Neka se jave oni koji spremaju atentat na mene, spreman sam da pomognem

Planeta -

Osnivač grupe "Vagner" Jevgenij Prigožin je rekao da je obavešten da ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski i CIA spremaju atentat na njega i dodao da se smatra da je to dobra ideja.

"Da, obavešten sam, pres-služba mi je saopštila. Ideja im je odlična. Slažem se da je vreme da se Prigožin likvidira. Ukoliko mi se neko obrati, svakako ću pomoći", ironično je poručio osnivač "Vagnera", prenosi njegova pres služba na Telegramu.

Ukrajinski predsednik Volodomir Zelenski je razgovarao sa direktorom Centralne obaveštajne agencije (CIA) SAD Vilijamom Bernsom, koji je posetio Kijev prošle nedelje, o pokušaju atentata na osnivača grupe "Vagner", izjavio je predsednik pokreta "Mi smo zajedno sa Rusijom" Vladimir Rogov, prenosi TASS.

"Jedan od zahteva Zelenskog je atentat na osnivača 'Vagnera', gospodina Prigožina", rekao je Rogov i dodao da bi njegovo ubistvo bilo efikasn jer Ukrajinci imaju običaj da vode rat pomoću propagande, a Prigožin ima veliku ulogu u informativnom prostoru.

Prema njegovim rečima, ako bi ubili Prigožina, ne bi morali da prave nikakve sankcione liste ili da uvode nove sankcije grupi "Vagner".

"Sve to ne funkcioniše, posebno kada je reč o ljudima koji nemaju imovinu u SAD", rekao je Rogov i dodao da će njegovo ubistvo predstaviti kao ubistvo "najarogantnijeg čoveka koji je pristupačan u medijima".

Koordinator za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi je 20. januara rekao da su SAD odlučile da grupu "Vagner" proglase za međunarodnu kriminalističku organizaciju i da će uskoro uvesti nove sankcije protiv grupe.

Prigožin i grupa "Vagner" i ranije su se nalazili na različitim sankcionim spiskovima američkih vlasti.

Kurir.rs/RT Balkan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track