ŠTA SADRŽI ŠOLCOV LEOPARD PAKET ZA UKRAJINU: Osim tenkova Nemačka šalje i ovo! Poznato i kad počinje obuka!
Foto: Foto Prinstcreen Youtube

rat protiv rusije

ŠTA SADRŽI ŠOLCOV LEOPARD PAKET ZA UKRAJINU: Osim tenkova Nemačka šalje i ovo! Poznato i kad počinje obuka!

Planeta -

Kancelarija za štampu i informisanje Savezne vlade Nemačke saopštila je povodom vesti da je bundes kancelar Šolc najavio da će Nemačka povećati svoj vojnu podršku Kijevu i u tu svrhu donirala ukrajsnkim oružanim snagama glavne borbene tenkove Leopard 2 da je urađeno posle konsultacija koje su vođene sa međunarodnim partnerima Nemačke.

"Ova odluka prati našu dobro poznatu liniju podrške Ukrajini, koliko god to možemo. Delujemo blisko i koordinisano na međunarodnom planu", rekao je kancelar Šolc u Berlinu na konferenciji za novinare.

Cilj Berlina

Kako je saopšteno Nemačka ima za cilj da se formiraju dva tenkovska bataljona sa tenkovima Leopard 2. Nemačka kako je navedno obezbediće 14 tenkova u verziji Leopard 2A6 iz zaliha Bundesvera. Dok će ostatak tenkova predati i ostale evropske države.

Kako je navedeno obuka ukrajinskih trupa treba da počne uskoro u Nemačkoj, a pored obuke i tenkova paket pomići obuhvata i logistiku, municiju i rezervne delove za tenk.

Takođe navedeno je i da će Nemačka za ostale evropske zemlje koje imaju u naoružanju tenkove Leopard 2 izdati odgovarajuće dozvole za transfer tih oklopnjaka u Ukrajinu.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track