OVAJ ALBANAC JE NAJOPASNIJI ČLAN EVROPSKOG PODZEMLJA! Rusi ga obučili da ubija za novac, ali JEDNU STVAR nije mogao da predvidi
Foto: YOUTUBE/SCREENSHOT/TOP CHANNEL ALBANIA

HLADNOKRVNI UBICA

OVAJ ALBANAC JE NAJOPASNIJI ČLAN EVROPSKOG PODZEMLJA! Rusi ga obučili da ubija za novac, ali JEDNU STVAR nije mogao da predvidi

Planeta -

Julian Sinanaj - Albanac koga je ruska mafija obučavala da bude plaćeni ubica. I postao je.

Godinama je važio za najopasnijeg čoveka evropskog podzemlja. Oni koji su ga lično poznavali nikad ne bi pomislili da se iza fasade mirnog i staloženog čoveka zapravo krije hladnokrvni ubica.

Ovo je priča o njemu.

Sinanaj je rođen 1983. godine. Njegova porodica, kao i mnoge druge albanske porodice, emigrirala je u Grčku. Njegovi roditelji, brat i on su se preselili u Atinu u potrazi za novim životom. Majka i otac su mu se razveli dok je bio tinejdžer. Okolina koja je upirala prst u njega videvši ga pre svega kao Albanca, problemi u porodici i život van domovine uticali su na to da Sinanaj pređe na drugu stranu zakona. Ruska mafija ga je uzela pod svoje. Preoblikovali su ga potpuno jer su u njemu videli potencijal da vrlo lako može da postane inteligtni, nezavisni hladnokrvni ubica. I to je na kraju i postao.

Sinanaj je 15 godina ubijao po Atini, Solunu i Pireju. Sumnjiči se za više od 20 ubistava i terorističkih dela. U jednom trenutku je osetio da mu je život ugrožen od strane njegovih klijenata i tada odlučuje da se vrati u Albaniju i da tamo nastavi sa “poslom”.

Bio je dobro obučen. Ubijao je brzo, mirno, ne ostavljajući tragove iza sebe. Veliko iskustvo imao je u radu sa eksplozivom a to kako je rukovao oružjem je zadivilo policijske eksperte. Bio je precizan u gađanju i sa desnom i sa levom rukom. Bio je dobro plaćen za svoje "usluge" pa je mogao da vodi luskuzan život. Ujedno je novcem nabavljao i oružje i eksploziv.

- Većinu tog novca sam slao porodici u Grčkoj a ostatak sam zadržavao za sebe. Novac sam trošio na kocku, žene i putovanja u inostranstvo, rekao je istražiteljima.

Za ubistvo jednog biznismena iz Valone dobio je 35.000 evra. Ubio ga je naočigled njegove dece, a kasnije je u iskazu istražiteljima rekao da mu je žao što je to učinio na takav način.

Iako je bio treniran da ostane hladne glave neke svari nije mogao da predvidi. Njegova tadašnja devojka mu je došla glave. Ona ga je odala istražnim organima. Kada ga je policija konačno uhvatila našli su kod njega razno oružje, mine, eksploziv… Pronašli su i notes u kome je prezicno vodio evidenciju svojih žrtava. Zapisivao je ime žrtve, tačno vreme smrti, kako je ubijena i uz svaku je imao priloženu fotografiju.

- Ne pričaj ni sa kim ni oko čega jer će te oni ubiti - zapisao je sebi kao podsetnik na svojoj beležnici.

Optužen je da je izvršio čitavu seriju plaćenih egzekucija u Albaniji i Grčkoj. Grčke vlasti ga sumnjiče za više ubistava za koje je primio novac, ali on nije želeo da sarađuje sa istražiteljima te zemlje. Dolazili su zbog njega četiri puta u Tiranu ali on je odlučio da o tome ćuti.

Osuđen je na 35 godina zatvora.

Kurir.rs/MONDO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track