OVO JE ČOVEK (32) KOG JE PAS USMRTIO PUŠKOM: Jeziva sudbina Amerikanca, policija po dolasku na mesto nesreće OSTALA U ŠOKU (FOTO)
Foto: Facebook

tragedija

OVO JE ČOVEK (32) KOG JE PAS USMRTIO PUŠKOM: Jeziva sudbina Amerikanca, policija po dolasku na mesto nesreće OSTALA U ŠOKU (FOTO)

Planeta -

Džozef Smit (32) lovac iz Kanzasa, pronađen je u blizini zaseoka Geuda Springs nakon što ga je pas, za kog se veruje da je u njegovom vlasništvu, slučajno upucao.

Pas je, naime, nagazio na pušku usled čega je oružje ispalilo metak, saopštila je policija.

Ispaljeni metak pogodio je putnika koji je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta. Smitova sestra Džen rekla je da je Džozef Smit bio zaista neverovatan čovek.

"Bio je ljubazan, zabavan, pametan i veoma pun ljubavi. Svaki put kada bi došao, izmamio bi osmeh", istakla je njegova sestra Džen, prenosi Daily Mail.

Njegov kolega Kris opisao je tragično nastradalog muškarca kao „najjedinstveniju osobu koju je imao zadovoljstvo da upozna“.

"Svi smo ga voleli. Svako jutro nas je zasmejavao, on se uvek trudio da bude pozitivno svetlo u našem društvu", napisao je Kris.

U novembru je, kako se izveštava, 32-godišnjeg muškarca u Turskoj upucao i ubio sopstveni pas nakon što je očnjak nagazio na obarač sačmarice i pucao u njega. Ozgur Gevrekoglu poginuo je dok je sa svojim prijateljem bio u lovu na visoravni Kizlan, u turskoj provinciji Samsun, piše list Turkije, prenosi Njuzvik.

Dok je psa stavljao u auto, šapa životinje je dodirnula napunjeno oružje i puška je sa kratke udaljenosti pucala na Gevrekoglua.

On je nakon incidenta prebačen u bolnicu i kasnije je proglašen mrtvim. A 2015. godine, ženu iz Indijane je upucao u stopalo njen pas, po imenu Triger.

Allie Carter, 25, položila je svoju sačmaricu kalibra 12 na zemlju bez zaštite tokom lova na vodene ptice u oblasti riba i divljih životinja u Tri okruga, rekao je službenik za zaštitu prirode Indijane Džonaton Bojd. Bojd je rekao da je Triger, labrador retriver, tada stao na pušku i pritisnuo okidač.

Pas, šarplaninac
foto: Shutterstock

Rekao je da je Karter pogođena u levu nogu iz neposredne blizine, pri čemu je zadobila povrede stopala i prstiju. Lečena je u dve bolnice i puštena je.

Ovaj slučaj takođe podseća na tragediju koja se dogodila u Turskoj krajem novembra 2022. godine, kada je pas šapom stao na obarač sačmare i usmrtio svog takođe 32-godišnjeg vlasnika.

Ozgur Gevrekoglu je ubijen dok je sa svojim prijateljem bio u lovu na visoravni Kizlan, u provinciji Samsun u Turskoj, piše list Turkiie, a prenosi Newsweek.

Dok je psa stavljao u auto, šapa životinje je dodirnula napunjeno oružje i puška je sa kratke udaljenosti pucala u Gevrekoglua. On je nakon incidenta prebačen u bolnicu i kasnije je proglašen mrtvim.

Ozgur je postao otac samo 10 dana pre incidenta, navodi Turkiie.

Gevrekoglu je ranije na društvenim mrežama objavljivao slike sa mnogim psima tokom drugih lovačkih izleta, objavio je Dejli mejl, ali nije poznato koji je pas odgovoran za njegovu smrt.

(Kurir.rs/Daily Mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track