ZARILA NOŽ U SRCE NAJBOLJEM PRIJATELJU SVOJE MAJKE: Potom je ušetala u njenu sobu, a ono što je rekla LEDI KRV U ŽILAMA (FOTO)
Foto: Printscreen Facebook

horor

ZARILA NOŽ U SRCE NAJBOLJEM PRIJATELJU SVOJE MAJKE: Potom je ušetala u njenu sobu, a ono što je rekla LEDI KRV U ŽILAMA (FOTO)

Planeta -

Žena po imenu Rebeka Pres (31) koja je pod uticajem droge i alkohola ubila "najboljeg prijatelja" svoje majke, tako što mu je zabila nož u srce, provešće najmanje 20 godina iza rešetaka.

Naime, Rebeka Pres (31) bila je pod uticajem alkohola i droge kada je zarila kuhinjski nož od 7 i po centimetara u grudi Marka Eša, koji je pokušavao da je smiri nakon noćnog provoda.

"Upravo sam nekoga izbola nožem i ubila ga. Upravo sam ubila nekoga. Molim te pozovi me sada. Upravo sam ubila nekoga", glasila je njena glasovna poruka u kojoj je između izgovorenih reči urlala.

Dva lekara hitne pomoći izvršila su operaciju na otvorenom srcu muškarca koji ima jedno dete, ali su njegove povrede bile takve da nije postojala šansa da ih preživi. Proglašen je mrtvim u 2 sata ujutro.

Pres je boravila sa svojom majkom Mišel (53) nakon što se rastala od dečka Ešli Alena, a par minuta pre ubistva otkrila je da je dečko vara.

Mark Eš, koji je živeo pored Rebekine majke, pokušavao je da smiri i uteši 31-godišnjakinju pre nego što mu je ona zabola nož u srce.

U satima koji su prethodili ubistvu, Press je pila alkohol u kući svoje majke u Nju Tredegaru, u južnom Velsu, u Britaniji.

Nastavila je svoj dan ispunjen alkoholom, da bi se kasnije uputila sa žrtvom Ešom u jedan lokalni pab.

Na snimcima koje su danas, 26. januara 2023. objavili tužioci vide se Rebeka i Eš kako zajedno šetaju ulicama popodne 16. jula, pre nego što su se vratili kasnije te večeri pre ponoći.

Po povratku u stan stigla je u isto vreme kada i njen brat Gevin Pres koji joj je saopštio da je njen dečko Alen imao aferu.

Rebeka je potom krenula u napad na "ljubaznog i brižnog" Eša pre nego što je pobegla.

Policija i hitna pomoć pozvani su na mesto ubistva u Nju Tredegaru u južnom Velsu u 2 sata ujutro 17. jula prošle godine.

Pres je pokušala da pobegne nakon što je izašla iz stana i sakrila se u žbunju, govoreći prolazniku: „Vodi me odavde, moram da idem odavde“.

Ali policija ju je uhvatila u 3.15 ujutro dok se vraćala do kuće svoje majke.

Rebeka, koja je nasmrt izbola muškarca, glumila je da je iznenađena kada je uhapšena, rekavši policajcima: "Pod sumnjom za šta?... Šta, da li je neko umro?"

Sudu u Kardifu je rečeno da je, kada su joj policajci rekli da je Mark Eš mrtav, odgovorila: „On je bio komšija moje majke. Šta – mrtav je? Aha dobro".

Rebeka je uzela četiri valijuma ranije tokom dana pre nego što je otišla na piće sa Ešom u pab.

Ali njeno prethodno dobro raspoloženje pretvorilo se u žestoku ljutnju kada je zbog neispravne brave ostala zarobljena unutar toaletne kabine.

policija SAD
foto: Shutterstock, Ilustracija

Sudu je rečeno da je Rebeka u jednom trenutku postala "izuzetno pijana“ što je navelo Eša da pozove njenu majku, te da joj kaže da se „izmotava“.

Kada je došla u kuću svoje majke, njen brat joj je saopštio da je njen dečko imao aferu.

Gevin Pres je ispričao sudu kako je njegova sestra uzela kuhinjski nož i zapretila da će ga ubosti njime.

Njen brat je da su Eš i Rebeka počeli da "viču i vrište" jedno na drugo pre nego što je ona podigla nož i "zabila mu ga u grudi".

Ostavivši žrtvu u lokvi krvi, Pres je mirno ušla u majčinu spavaću sobu i rekla: "Ubola sam tvog je*enog najboljeg prijatelja', pre nego što je pobegla.

Rebeka je tada poslala jezivu poruku svom bivšem partneru, Ešliju Alenu, rekavši: "Eš, stvarno je loše. Zaista je je*eno loše".

Tužilac Džonatan Ris rekao je poroti: „Oštricu mu je celom dužinom – do drške – zabila u grudi, otprilike 7,5 cm, i probila luk aorte iznad njegovog srca.

"Muškarac je brzo izgubio krv iz povređenog luka aorte što je dovelo do njegovog srčanog zastoja i smrti.“

Rebeka je opisana kao "čudno mirna i vesela" u policijskom pritvoru.

Utvrđeno je da ima alkohol, bromazolam, etizolam, amfetamin, MDMA i THC u njenom sistemu. Kod nje je pronađeno više od 600 tableta koje sadrže MDMA i bromazolam.

0696252150, Tulsa, američka policija, policija SAD, policajac
foto: J Pat Carter / Getty images / Profimedia

U pripremljenoj izjavi policajcima je rekla: „Nisam nameravala da mu zabijem nož u grudi, ali prihvatam da sam to uradila".

"Nisam imala nameru da ubijem Marka, delovala sam u samoodbrani i koristila razumnu silu u datim okolnostima.“

Ona je detektivima rekla da je pokupila "najbliži predmet sa kuhinjske radne ploče, a to je bio nož i njime sam ga udarila".

Rebeka iz Nju Tredegara negirala je ubistvo tvrdeći da je koristila samoodbranu, ali je pet dana nakon suđenja promenila izjašnjavanje o krivici.

Imala je 16 prethodnih prekršaja, uključujući napad na radnika Hitne pomoći, prevaru i narušavanje javnog reda i mira.

Sud je osudio Rebeku na doživotni zatvor sa najmanje 20 godina zbog otežavajućih karakteristika ubistva.

Sudija joj je rekao: "Jasno je da ste naneli najstrašniju tugu porodici gospodina Eša.

"Bili ste pod uticajem pića i droge, majka vas je upozorila da ne pijete nakon uzimanja valijuma. To nije bilo planirano ili s predumišljajem – ali ste krenuli da tražite nož u kuhinjskoj fioci i jednim udarcem preko ruke ubodete Eša u grudi.

Potom ste pretili da ćete dodatno povrediti Eša dok je ležao na samrti.“

Druga optužba za stvarnu telesnu povredu zbog udaranja glavom njene majke Mišel biće u spisu.

(Kurir.rs/Daily Mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track