TERORISTIČKI NAPAD U JERUSALIMU: Napadač pucao u ljude dok su izlazili iz sinagoge, ubio najmanje 7! STRAVIČNI PRIZORI (VIDEO)
Foto: AHMAD GHARABLI / AFP / Profimedia

horor

TERORISTIČKI NAPAD U JERUSALIMU: Napadač pucao u ljude dok su izlazili iz sinagoge, ubio najmanje 7! STRAVIČNI PRIZORI (VIDEO)

Planeta -

Najmanje sedam osoba je ubijeno u terorističkom napadu u naselju Neve Jakov u Jerusalimu, saopštili su u petak izraelski lekari i policija.

U napadu je povređeno još najmanje desetoro, prenosi Jerusalem post.

Prema nezvaničnim izveštajima, teroristički napad se dogodio u ili blizu sinagoge u naselju Neve Jakov u Jerusalimu.

Kako navodi Jerusalem post, terorista je počeo da puca dok su ljudi izlazili iz sinagoge.

Prema navodima policije, osumnjičeni napadač je upucan, te usmrćen na licu mesta nakon što je pokušao da pobegne.

"Videli smo ženu i 4 muškarca kako leže na putu. Zadobili su prostrelne rane i nisu davali znake života i morali smo odmah da potvrdimo njihovu smrt“, rekao je bolničar MDA Fadi Dekidek.

"Još troje ranjenih, među njima i 70-godišnja žena u kritičnom stanju su evakuisani u bolnicu Hadasa na planini Skopus.

"Mi smo obučeni za ovo. Nažalost, ne možemo da zaboravimo teroristički napad, i svaki iznova doživljavamo. Nema šta da se radi, vreme je da se ponašamo profesionalno jer je to razlika između života i smrti", dodao je lekar Hitne pomoći sa lica mesta.

Do napada je došlo dan nakon što je devet Palestinaca ubijeno u vatri na Zapadnoj obali koju su ispalile izraelske snage.

Izraelska vojska je zatim saopštila da su njihove snage bile na udaru vatre tokom „protivterorističke operacije hapšenja terorista Islamskog džihada“ u izbegličkom kampu u Dženinu i da su morali da upucaju nekoliko „neprijateljskih boraca“.

Napad na Dženin pratili su militanti iz Gaze koji su lansirali rakete na Izrael, a Tel Aviv je izvršio uzvratne vazdušne napade tokom noći.

(Kurir.rs/Jerusalem post/Sputnjik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track