Najnovije vesti

UKRAJINU ĆETE ZABORAVITI, NAJSTRAŠNIJE SLEDI, I TO USKORO! Iran je napadnut, u Rusiji su se odmah setili PROROČANSTVA ŽIRINOVSKOG!
Foto: EPA

sprema se stravičan sukob

UKRAJINU ĆETE ZABORAVITI, NAJSTRAŠNIJE SLEDI, I TO USKORO! Iran je napadnut, u Rusiji su se odmah setili PROROČANSTVA ŽIRINOVSKOG!

Planeta
14:17h

Kontroverzni ruski političar Vladimir Žirinovski preminuo je pre skoro godinu dana, ali je on i dalje u Rusiji često citiran, pošto neke od njjegovih izjava i predviđanja budućnosti kao da počinju da se potvrđuju sa zavidnom tačnošću.

Sada pošto je došlo do napada dronovima na mete u Iranu, u ruskim medijima su podsetili na proročanstvo Žirinovskog iz 2019. godine, kada je u jednoj tv- emisiji u kojoj su učestvovali i ukrajinski stručnjaci, izjavio:

- Ovi izbori su bili vaši poslednji (u Ukrajini). Nećete imati izbore 2024. jer neće biti zemlje koja se zove Ukrajina! Ne uzimate u obzir situaciju na Bliskom istoku. Tamo će se odvijati takvi događaji da će svi zaboraviti na Ukrajinu. Moglo bi ići čak do Trećeg svetskog rata. A Iran nije Vijetnam, nije Severna Koreja, nije Kosovo. Tu će biti najstrašniji događaji!".

Žirinovski je više puta upozoravao na opasnost koja dolazi sa Bliskog istoka.Još 2013. godine govorio je o planovima Izraela i Zapada da promene režime u islamskim zemljama:

Iran, mapa Irana
foto: Shutterstock

„Glavni igrač tamo je Izrael, koji se plaši Irana. Ali da bi približio trupe iranskoj granici, on treba da uništi Siriju. Asadov režim neće dozvoliti izraelskim trupama da uđu u Iran, pa je Izrael odlučio da uništi Asadov režim".

Samo je ruska intervencija u sirijskom ratu 2015. sprečila da se predviđanje Žirinovskog ostvari. Malo je verovatno da bi Bašar el Asad bio u stanju da zadrži kontrolu nad zemljom bez ruske podrške.

Ali opasnost po Iran nije nestala. U noći 29. januara izvršeni su napadi na iransku fabriku dronova u Tabrizu, vojno preduzeće u Isfahanu i skladište municije u Malardu. Teheran to zasad vrlo šturo komentariše. Međutim, nema sumnje da se odgovor već priprema.

Inače, Moskvi je potrebna stabilnost u Iranu i Siriji ne samo zbog pretnje od početka Trećeg svetskog rata. Žirinovski je upozorio i na mogućnost humanitarne katastrofe koja bi mogla da pogodi Rusiju.

„Tada će izbeglice ići ne u Evropu i ne na jug, već na sever, gde se nalaze Azerbejdžan, Jermenija, Gruzija – i tamo će se sve srušiti, na Severni Kavkaz, i sve to može da stigne do Rostova, Voronježa“, upozorio je Žirinovski 2017.

(Kurir.rs/Komsomolska pravda)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja