NAJMANJE DESET OSOBA RANJENO U FLORIDI: Napadači pucali iz vozila u pokretu, dva muškarca u životnoj opasnosti (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

masovna pucnjava

NAJMANJE DESET OSOBA RANJENO U FLORIDI: Napadači pucali iz vozila u pokretu, dva muškarca u životnoj opasnosti (VIDEO)

Planeta -

Najmanje deset osoba ranjeno je u masovnoj pucnjavi na Floridi, saopštila je policijska uprava Lejklenda, prenosi CBS news.

Od 19 časova po lokalnom vremenu i se traga za ubicima, rekao je šef policije Lejlenda Sem Tejlor na konferenciji za novinare, dodajući da veruje da je pucnjava bila ciljana, a ne nasumična.

Tejlor je rekao da su dve osobe u kritičnom stanju. Jedna je bila na operaciji, a drugi je bio "ili na operaciji ili je krenuo na operaciju" u vreme konferencije za novinare. Jedan od njih je upucan u stomak, a drugi je zadobio prostrelnu ranu u "području vilice", rekao je Tejlor.

Još osam osoba ima povrede koje nisu opasne po život, rekao je on. Jedan od njih je zadobio ranu od rikošeta, rekao je Tejlor.

Prema navodima policije svi povređeni su muškarci između 20 i 35 godina.

Policija Lejklenda nije identifikovala nijednog osumnjičenog, ali veruje da su četvorica napadača pucala iz oružja sa obe strane ulice iz svojih vozila.

Pucnjava se dogodila u poslepodnevnim časovima, dok je još bio dan.

"Ne verujemo da postoji bilo kakav razlog zbog kojeg bi javnost sada morala da bude zabrinuta. Mislimo da su pojedinci u autu pucali na koga su hteli da pucaju", rekao je Tejlor.

Vlasti su dodale da su na mestu događaja locirali marihuanu, nagoveštavajući da se marihuana prodavala u trenutku incidenta, ali nema informacija da li su sumnja na prodaju marihuane i pucnjavu povezani.

Policija je na Fejsbuku objavila i da nudi nagradu od 5.000 dolara za one koji daju informacije o napadačima.

(Kurir.rs/CBS news)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track