Najnovije vesti

BROJ POGINULIH U TERORISTIČKOM NAPADU U PAKISTANU POPEO SE NA 100: Bombaš se RAZNEO u džamiji, među žrtvama veliki broj policajaca
Foto: AP/Zubair Khan

povređena najmanje 221 osoba

BROJ POGINULIH U TERORISTIČKOM NAPADU U PAKISTANU POPEO SE NA 100: Bombaš se RAZNEO u džamiji, među žrtvama veliki broj policajaca

Planeta

Broj poginulih u bombaškom napadu samoubice u prepunoj džamiji u pakistanskom gradu Pešavaru porastao je na 100, saopštili su u utorak zvaničnici.

Otprilike 221 osoba ranjena je u ponedeljak u napadu na džamiju koja se nalazi u zoni visoke bezbednosti u blizini sedišta policije. Najmanje 10 tela izvučeno je iz ruševina džamije tokom noći.

Zvaničnik lokalne policije Ajaz Kan rekao je da je među žrtvama veliki broj policajaca. Dok su se održavale sahrane za mrtve, istraga je nastojala da otkrije kako je probijena višeslojna bezbednosna infrastruktura.

Pakistan, Teroristički Napad
foto: AP/Zubair Khan

„To je bio ništa manje od napada na Pakistan“, rekao je premijer Šehbaz Šarif o jednom od najsmrtonosnijih bombaških napada u zemlji poslednjih godina. Zabranjeni Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP), ili pakistanski talibani, distancirali su se od napada, ali je jedna od njegovih frakcija preuzela odgovornost za napad.

(Kurir.rs/Večernji list)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja