UZBUNA NAD SEVERNOM AMERIKOM: Kanada prijavila kineski špijunski balon! Ne zna se da li je isti ili drugi leteći objekat!
Foto: Printscreen FOX News

utoku praćenje

UZBUNA NAD SEVERNOM AMERIKOM: Kanada prijavila kineski špijunski balon! Ne zna se da li je isti ili drugi leteći objekat!

Planeta -

Kanadska nacionalna odbrana potvrdila je posle incidenta u SAD da su i oni uočili kineski špijunski balon i saopštili da je on na merama praćenja.

Otkriven je balon za nadzor na velikoj visini i njegovo kretanje aktivno prati Komanda severnoameričke vazdušno-kosmičke odbrane NORAD“, navodi se u saopštenju nacionalne odbrane, piše britanski Indipendent.

„Kanađani su bezbedni i Kanada preduzima korake da obezbedi bezbednost svog vazdušnog prostora, uključujući praćenje potencijalnog drugog incidenta“, dodaje se u saopštenju.

Zvaničnici iz NORAD-a, kanadskih oružanih snaga, Ministarstva za nacionalnu odbranu i drugi partneri procenjuju situaciju i rade u bliskoj koordinaciji, navodi se u saopštenju.

Komanda nacionalne odbrane saopštila je da kanadske obaveštajne agencije rade sa američkim partnerima i da „nastavljaju da preduzimaju sve neophodne mere da zaštite osetljive informacije Kanade od pretnji stranih obaveštajnih službi“.

Kurir.rs/Indipendent

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track