SAČEKUŠA U SJERVILU ZA OPŠTINSKU ODBORNICU: Izrešetali automobil blizu kuće! U istragu se uključio i FBI
Foto: Twitter/Joshuajered

šok u nju džersiju

SAČEKUŠA U SJERVILU ZA OPŠTINSKU ODBORNICU: Izrešetali automobil blizu kuće! U istragu se uključio i FBI

Planeta -

Tridesetogodišnja odbornica u opštini Sajrevil u Nju Džersiju Junis Dvamfor iz redova republikanaca ubijena je u sredu sa više hitaca na ulici

Kako je saopštila policija napad se dogodio u sredu oko 19 časova po lokalnom vremenu. Naime ona je upucanu u svom automobilu dok se vraćala kući.

Gradonačelnica Sajrevila Viktorija Kilpatrik rekla je da je bila „šokirana i tužna“ kada je saznala za smrt Dvamforove, i tom prilikom rekla da je Junis od cele zajednice „oduzeta odvratnim zločinom“.

Ona i Dvamfourova su blisko sarađivale u gradskom veću, napisala je ona.

Dvumfurova je izabran na trogodišnji mandat u šestočlano opštinsko veće u novembru 2021. godine, prema rezultatima lokalnih izbora. Takođe je bila član Komisije za ljudske odnose, navodi se na veb stranici Sajrevila. Inače ovaj grakoji se nalazi u centralnom Nju Džersiju, ima populaciju od oko 45.000 stanovnika prema američkom popisu.

Predsednik Republikanske partije u Nju Džersiju Bob Hugin izdao je saopštenje u kome je izrazio "užas i najdublju tugu" zbog njenog ubistva.

„Pamtićemo Junis po njenoj nepokolebljivoj posvećenosti zajednici, kao i po njenoj dubokoj i postojanoj hrišćanskoj veri“, rekao je on.

Guverner Fil Marfi rekao je u saopštenju u četvrtak ujutro da je "zaprepašćen" vestima o njenom ubistvu.

„Njena karijera u javnoj službi je tek počela, a po svemu sudeći, ona je već stekla reputaciju posvećenog člana Opštinskog veća koji je preuzeo svoju odgovornost sa najvećom marljivošću i ozbiljnošću“, rekao je on.

„Šaljem saučešće porodici i prijateljima savetnice Dvamfor, njenim kolegama iz upravnog tela i celoj zajednici Sajrevil.

Guverner je kasnije dodao da ćemo „učiniti sve što možemo da pronađemo ovog ubicu“.

Pozvao je javnost da se javi i poveže sa vlastima ako nešto znaju, „čak i ako je u pitanju sitnica“.

U istragu oko ubistva Junis Dvamfor u petak se uključio i FBI čiji tim istražitelja ispituje svaki aspekt života savetnice u Sajrevilu lični, profesionalni, verski - dok traga za njenim ubicom.

„Svesni smo istrage o smrti savetnice Dvamfor u Sajrevilu u sredu uveče. Razgovarali smo sa našim lokalnim partnerima za sprovođenje zakona u policijskoj upravi Sajrevil i tužilaštvu okruga Midlseks. Ako od nas zatraže bilo kakvu pomoć, mi ćemo učinimo sve što možemo da pomognemo njihovoj istrazi“, navodi se u saopštenju FBI.

Kurir.rs/CNN/abc7ny

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track