MISTERIJA U JUŽNOKOREJSKIM VODAMA: Nestalo 9 ribara, niko ne zna gde su! Avioni i brodovi tragaju za njima, oglasio se PREDSEDNIK
Foto: Profimedia

prevrnuo se brod od 24 tone

MISTERIJA U JUŽNOKOREJSKIM VODAMA: Nestalo 9 ribara, niko ne zna gde su! Avioni i brodovi tragaju za njima, oglasio se PREDSEDNIK

Planeta -

Plovila i avioni južnokorejske obalske straže tragaju za devet ribara koji su nestali nakon što se njihov brod prevrnuo kod jugozapadne obale zemlje.

Obalska straža iz jugozapadnog lučkog grada Mokpo saopštila je da je tri člana posade spasio obližnji komercijalni brod nakon nesreće kasno u subotu u blizini ostrva Debiči u pomorskom okrugu Sinan, prenosi ABC News.

Preživeli su rekli da se mašinska soba čamca brzo napunila vodom pre nego što se vozilo od 24 tone prevrnulo, saopštila je obalska straža.

Zvaničnici su planirali da spasu čamac, ali nije bilo poznato da li će devet nestalih članova posade biti unutra. Ministarstvo unutrašnjih poslova i bezbednosti saopštilo je da su sedmoro nestalih državljani Južne Koreje, a druga dvojica stranci, ali nije odmah potvrdilo njihovu nacionalnost.

Više od 30 plovila obalske straže i najmanje osam aviona obalske straže i vojnih aviona pretraživali su područje u nedelju popodne.

Južnokorejski predsednik Jun Suk Jeol pozvao je zvaničnike da mobilišu "sve raspoložive resurse" kako bi proširili potragu, kao i da pruže podršku porodicama nestalih ribara, saopštila je njegova kancelarija.

(Kurir.rs/ABC News)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja