PREDSEDNIK SENATA KOLUMBIJE META PRETNJI SMRĆU: Sklonio celu svoju porodicu u inostranstvo, pa se oglasio na Tviteru
Foto: AP Fernando Vergara

pregovori s trgovcima drogom?

PREDSEDNIK SENATA KOLUMBIJE META PRETNJI SMRĆU: Sklonio celu svoju porodicu u inostranstvo, pa se oglasio na Tviteru

Planeta -

Predsednik Senata, gornjeg doma parlamenta Kolumbije, Roj Barera (Roy Barrera) izjavio je danas da je sklonio svoju porodicu u inostranstvo posle pretnji smrću porodici, u jeku nacionalne debate o tekućim pregovorima sa trgovcima drogom.

"Na aerodromu se opraštam od poslednjeg deteta koje napušta zemlju sa braćom i sestrama iz bezbednosnih razloga", napisao je Barera na Tviteru i dodao da je cele njegova porodica u inostranstvu.

Barera je zahvalio pravosuđu što je indentifikovalo jednog od autora pretnji.

"Sada se osećam smirenije jer mogu da potvrdim svoj stav protiv švercera droge u zemlji. Oni moraju da budu izvedeni pred lice pravde", rekao je predsednik Senata.

Barera je poznata ličnost levice i veteran je kolumbijske politike koji je odigrao ključnu ulogu u formiranju trenutne parlamentarne većine koja podržava predsednika Gustava Petra.

On je poslednjih dana nagovestio svoje protivljenje "preterano velikodušnim pregovorima" sa trgovcima drogom.

Petro, ​​u okviru svog ambicioznog plana za "potpuni mir" u zemlji, pregovara sa oružanim grupama od kojih namerava da ubede švercere droge na predaju, uz zamenu za pravosudne pogodnosti.

"Sa trgovcima drogom se ne pregovara i ne sklapaju se mirovni dogovori", rekao je Barera koji je osudio "posrednike" i "horde advokata" da eksploatišu "plemenite namere predsednika" Petra.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track