TRAGEDIJA U ŠANLIRUFI NA JUGU TURSKE: Zemljotres sravnio sa zemljom bolnicu! Pacijenti, lekari i medicinari zatrpani! (VIDEO)
Foto: Twitter/sentdefender, Twitter/rawsalerts

očaj

TRAGEDIJA U ŠANLIRUFI NA JUGU TURSKE: Zemljotres sravnio sa zemljom bolnicu! Pacijenti, lekari i medicinari zatrpani! (VIDEO)

Planeta -

Dva jaka zemljotresa na dubini od 10 kilometara na samoj granici Turske i Sirije napravili su pravu pustoš.

Hiljade građana je ostalo bez krova nad glavom, spasioci tragaju za mrtvima čiji broj se trenutno meri stotinama, a predviđanja ukazuju da će ih biti preko hiljadu, ako i desetine hiljade povređenih.

Veliki broj građana je i dalje zatrpan u ruševinama zgrada.

Prema prvim plerliminarnim procenama oko 130 zgrada je totalno urušeno na jugu Turske, dok je taj broj u Siriji za sad nepoznat, ali se broj poginulih sa prvo 23 povećao na više stotina.

U gradu Šanlirufa na jugu Turske u zemljotresu kompletna bolnica se urušila i pokopala pod ruševinama, bolesne, lekare i medicinsko osoblje.

Strahuje se da je veliki broj mrtvih pokopano pod tonama betona, ali spasioci ne odustaju od nade da ima i preživelih koji su zarobljeni u nekim džepovima.

Na mesto pada bolnice stigla je i mehanizacija i spasioci, koji su se priključili građanima da pokušaju da pronađu žive i povređene.

Turske vlasti uputile su apel svetskoj javnosti da je svaka pomoć dobrodošla da se ljudi spasu.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track