APOKALIPTIČNE SCENE IZ TURSKE: 10 gradova stradalo u zemljotresu! Stravični snimci pokazali sve razmere tragedije! VIDEO
Foto: EPA/Deniz Tekin

tuga i očaj preživelih

APOKALIPTIČNE SCENE IZ TURSKE: 10 gradova stradalo u zemljotresu! Stravični snimci pokazali sve razmere tragedije! VIDEO

Planeta -

Rano jutro u Turskoj počelo je stravično. Deset gradova su pogodila dva jaka zemljotresa zbog kojih je prema prvim preliminarnim podacima srušeno 1.710 zgrad, broj stradalih povređenih i poginulih raste iz sata u sat.

Oni koji su imali sreću da prežive tumaraju u očaju ulicama, dok spasioci iz cele zemlje hrle da pomognu da se spasi još koji život onih koji su ostali zarobljeni pod gomilom betona i šuta.

Krici, dozivanje, plač i očaj je jedino što može da se čuje u gradovima koji su nekad vrveli od života, muzike i smeha.

Na društvenim mrežama pojavljuju se stravični snimci iz pogođenih gradova. Kada se pogledaju ti kratki klipovi svaka reč ili komentar postaju suvišni.

Ovo je jedna od najvećih tragedija koja je pogodila Tursku.

Podestimo u ponedeljak rano ujutro Tursku je pogodio jak zemljotres jačine 7,8 po Rihteru, a sat kasnije usledio je novi udar jaćine 6,7. Zemljotres je izazvao velika razaranja i u susednoj Siriji gde je najviš stradao grad Al Bab. Podrhtavanje tla osetlio se i u ostalim delovima Turske, Gruziji, Jermeniji, Kipru.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja