Najnovije vesti

DOŽIVOTNA ROBIJA ZA BRITANSKOG POLICAJCA-SILOVATELJA: Napastvovao desetine žena tokom 17 godina, u zatvoru pokušao SAMOUBISTVO
Foto: Printscreen Twitter

izvršio 49 krivičnih dela

DOŽIVOTNA ROBIJA ZA BRITANSKOG POLICAJCA-SILOVATELJA: Napastvovao desetine žena tokom 17 godina, u zatvoru pokušao SAMOUBISTVO

Planeta

U Velikoj Britaniji jedan bivši policajac danas je osuđen na doživotni zatvor zbog silovanja i seksualnih napada na desetine žena u periodu od 17 godina.Službenik londonske policije od 2001. godine Dejvid Kerik (48) je prošlog meseca priznao da je serijski silovao.

Kerik se izjasnio krivim za izvršenje 49 krivičnih dela, medju kojima su 24 tačke silovanja i pokušaja silovanja u periodu od 2003. do 2020. godine.

Sudija Bobi Čima-Grub je tokom današnjeg saslušanja izjavio da je bivši policajac "monstruozno iskoristio žene" predstavljajući se kao pristojna i osoba od poverenja.

Sudija je rekao da je Kerik pokušao da izvrši samoubistvo dok je bio u pritvoru u dobro obezbedjenom londonskom zatvoru.

Policija se izvinila žrtvama nakon što se pokazalo da je između 2000. i 2021. protiv Kerika izneto devet optužbi za silovanje i druge zločine.

On je suspendovan iz policije tek nakon hapšenja zbog tužbe za silovanje 2021. godine.

Vlasti su izvršile snažan pritisak na policiju da reformiše svoju kulturu i standarde nakon niza navoda o mizoginiji i rasizmu u njenim redovima.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja
track