ZELENSKI DANAS IDE U VELIKU BRITANIJU: Prva poseta ukrajinskog predsednika od početka RUSKE INVAZIJE
Foto: AP/Ukrainian Presidential Press Office

dauning strit potvrdio

ZELENSKI DANAS IDE U VELIKU BRITANIJU: Prva poseta ukrajinskog predsednika od početka RUSKE INVAZIJE

Planeta -

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski danas će posetiti Veliku Britaniju, što predstavlja njegovu prvu posetu Ujedinjenom Kraljevstvu od početka ruske invazije na Ukrajinu.

Dauning strit je jutros potvrdio vest.

Ukrajinski predsednik će iskoristiti svoju iznenadnu posetu da vidi kako britanske oružane snage obučavaju trupe njegove zemlje.

Premijer Riši Sunak proširiće obuku koju nudi Velika Britanija tako da uključi pilote borbenih aviona i marince i obećava dugoročnu investiciju u ukrajinsku vojsku.

On je rekao: „Poseta predsednika Zelenskog Velikoj Britaniji je svedočanstvo hrabrosti, odlučnosti i borbe njegove zemlje, kao i svedočanstvo neraskidivog prijateljstva između naše dve zemlje.

„Od 2014. Ujedinjeno Kraljevstvo pruža vitalnu obuku ukrajinskim snagama, omogućavajući im da brane svoju zemlju, štite svoj suverenitet i bore se za svoju teritoriju.

„Ponosan sam što ćemo danas proširiti tu obuku sa vojnika na marince i pilote borbenih aviona, osiguravajući da Ukrajina ima vojsku sposobnu da brani svoje interese u budućnosti.

„To takođe podvlači našu posvećenost ne samo da obezbedimo vojnu opremu kratkoročno, već i dugoročno obećanje da ćemo stajati rame uz rame sa Ukrajinom u godinama koje dolaze.“

Vest dolazi u trenutku kada se Vladimir Putin suočava sa daljim gubicima na bojnom polju dok se rat nastavlja.

(Kurir.rs/Metro)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track