BUNDE U ZAMENU ZA MUŽEVE: Udovice ruskih boraca ubijenih u Ukrajini dobile DONACIJE! Razvukle osmeh od UVA DO UVA (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

dok muževi ginu

BUNDE U ZAMENU ZA MUŽEVE: Udovice ruskih boraca ubijenih u Ukrajini dobile DONACIJE! Razvukle osmeh od UVA DO UVA (VIDEO)

Planeta -

Dok se vodi žestok rat između Rusije i Ukrajine, a vojnici sa obe strane ginu, britanski list Mirror navodi da udovice proputinovskih boraca poginulih u Ukrajini dobijaju bunde koje je donirao dobavljač iz glavnog grada Rusije.

Naime, objavljen je snimak koji pokazuje kako je odeća predata ženama u Makejevki, u Donjeckoj oblasti koju su okupirali Rusi.

Miroslava Reginskaja, koja je organizovala donacije, rekla je da je doneta odluka da se kaputi predaju ženama čiji su muževi izvršili invaziju na Donbas.

"Bunde su date 21 udovici naših palih branilaca“, saopštila je 29-godišnjakinja.

Među onim ženama koje su ih dobile, bila je i Natalija Denisjuk, udovica Jurija Denisjuka (35).

Na snimku se može čuti kako se žene zahvaljuju za bunde Jevgeniju Skripniku, saradniku Igora „Strelkova“ Girkina.

Girkin je inače osuđeni ratni zločinac i bivši ministar odbrane takozvane Donjecke Narodne Republike, koji je bio oženjen Reginskom.

bunde, udovice, Rat u Ukrajini
foto: Printscreen Twitter

"Danas smo dobili neočekivanu pomoć. Veoma sam zahvalna", rekla je jedna žena.

"Ovde su se okupile porodice poginulih boraca, hvala vam od srca", rekla je još jedna žena.

Mirror prenosi da je kapute, kako se razume, donirao moskovski dobavljač krzna.

Čuje se kako Skripnik govori: „Ova pomoć je od ruskih aktivista našeg glavnog grada [Moskve].

"Ne zaboravite, iako su nam pozadi oni nam pomažu, svih devet godina ovog sukoba", govori Skripnik.

"U takvim trenucima osećamo da smo jedna porodica", dodaje.

Girkin (52) je među trojicom osuđenih po optužbama za ratne zločine od strane holandskog suda prošle godine za obaranje putničkog aviona Malaisian Airlines-a u kojem je poginulo svih 298 osoba u njemu 2014.

Uprkos tome, on ostaje ključni glas u Rusiji u vođenju rata, često kritikujući Vladimira Putina i njegove komandante što nisu uspeli da udare jače Ukrajinu.

Ovo dolazi u trenutku kada moskovski zakonodavci planiraju da pritisnu bande nezaposlenih muškaraca da se bore na ukrajinskoj liniji fronta, otkriva Mirror.

Okrutni plan će uključiti stotine hiljada nezaposlenih muških regruta koji će se pod prisilom prijaviti kada se pojave u kancelariji za pomoć.

To je najnoviji plan da se poveća broj vojnika u teškom ratu predsednika Rusije Vladimira Putina u kojem je do sada poginulo 132.160 moskovskih vojnika.

(Kurir.rs/Mirror)

Bonus video:

00:17

Rusi navijaju za Srbiju protiv Brazila

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track