ON JE IZMISLIO SIMBOL "Z"!? UBIJEN RUSKI PLAĆENIK: Nosio lobanju vojnika Azova, pa upucan u glavu! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter/Anton Gerashchenko

ON JE IZMISLIO SIMBOL "Z"!? UBIJEN RUSKI PLAĆENIK: Nosio lobanju vojnika Azova, pa upucan u glavu! (VIDEO)

Planeta -

Ruski ekstremni nacionalista, Igor Mangušev, preminuo u bolnici, pošto je upucan u glavu.

Igor Mangušev, ekstremni ruski nacionalista i vođa pokreta "Svetlaja Rus“, preminuo je u bolnici, pošto je upucan u glavu iz neposredne blizine u Ukrajini.

Mangušev je skrenuo na sebe pažnju celog sveta nakon morbidnog poteza - izlaska na scenu držeći navodno lobanju branioca Azovstala, a snimak događaja postao je viralan na društvenim mrežama.

Manguševa supruga Tatjana opisala je njegovo ubistvo kao egzekuciju. Ruske vlasti istražuju ovaj slučaj. Likviirani plaćenik je tvrdio da su on i njegovi saradnici smislili simbol "Z", kao simbol podrške ruskoj invaziji na Ukrajinu, piše britanski Telegraf, mada nema dokaza koji bi i potvrdili tu tvrdnju.

Drugi ruski nacionalista, Pavel Gubarev, rekao je da svi znaju ko stoji iza ubistva Manguševa.

Komandovao je jedinicom za borbu protiv bespilotnih letelica u okupiranom Lugansku i bio je jedan od osnivača plaćeničke grupe koja se borila protiv ukrajinskih snaga 2014. godine.

Mangušev je tvrdio da Rusija nije u ratu sa ljudima, već sa idejom Ukrajine kao "antiruske države“ i da nije važno koliko je Ukrajinaca stradalo. Zajedno sa drugim vođama, osnovao je privatnu plaćeničku grupu Ienot (rakun), koja je postala deo Narodne armije.

Rusija, slovo Z, Ukrajina, rat
foto: Printscreen/Youtube

Kasnije se saznalo da je kao politički strateg sarađivao sa najozloglašenijim ruskim šefom plaćenika Jevgenijem Prigožinom.

Njegovo ubistvo izazvalo je spekulacije o napadu na kontrolni punkt u okupiranom ukrajinskom gradu Kadiivka, na maloj udaljenosti od linije fronta.

Kurir.rs/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track