PRIGOŽIN IZNENADA SAOPŠTIO: Kraj sa regrutovanjem ruskih zatvorenika za grupu Vagner!
Foto: Printscreen/Twitter

ko se prijavio, prijavio se

PRIGOŽIN IZNENADA SAOPŠTIO: Kraj sa regrutovanjem ruskih zatvorenika za grupu Vagner!

Planeta -

Jevgenij Prigožin osnivač vojne grupe Vagner saopštio je da je završen prijem boraca iz redova zatvorenika.

"Da zaista jeste. Regrutovanje zatvorenika u Vagner grupu je potpuno obustavljeno", rekao je Prigožin na svom Telegram kanalu koji vodi njegova pres služba.

On i dodao da su prema onim zatvorenicima koji su regrutovani i koji se nalaze na prvoj liniji fronta sve obaveze ispunjene.

Podsetimo, sredinom septembra prošle 2022. godine u jeku ukrajinske ofanzive na Hersonsku oblast svet je obišla vest da osnivač grupe Vagner Jevgenij Prigožin po ruskim zatvorima vrbuje zatvorenike.

Snimak se najspre pojavio na Telegramu, pa na Tviteru, a onda i na Fejsbuku i ostalim mrežama. Na njemu se vidi kako Pirgožin vrbuje ruske zatvorenike da se pridruže njegovoj grupi i uključe u rat u Ukrajini.

Na početku Snimka obraćajući se okupljenim zatvorenicima Pirgožin govori da je rat u Ukrajini veoma težak i da nije kao onaj u Čečeniji i Avganistanu. Pirgožin navodi da je dezertiranje greh i da ako im se pridruže i ne pomišljaju na predaju.

Pirgožin je naveo da će u zamenu ako odrade šestomesečnu rotaciju u Ukrajini biti slobodni, ali i ako se odluče na beg posle pristupanja, čeka ih smrtna kazna.

Kurir.rs/TASS/A.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track