OGLASIO SE PENTAGON O LETEĆEM OBJEKTU IZNAD KANADE: Stigli zvanični detalji o POREKLU LETILICE: "Prišao blizu osetljivih lokacija"
Foto: shutterstock/Ivan Cholakov, Shutterstock/vchal

GORUĆA TEMA U SAD

OGLASIO SE PENTAGON O LETEĆEM OBJEKTU IZNAD KANADE: Stigli zvanični detalji o POREKLU LETILICE: "Prišao blizu osetljivih lokacija"

Planeta -

Čini se da je neidentifikovani leteći objekat oboren u kanadskom vazdušnom prostoru u subotu "mali metalni balon sa privezanim teretom ispod njega", navodi se u memoranduma Pentagona koji je poslat zakonodavcima danas, a do njega je došao CNN.

Memorandum nudi prve zvanične detalje jednog od tri objekta oborenih poslednjih dana koji je ranije opisan kao "cilindrični objekat".

Objekat je prešao blizu "osetljivih lokacija SAD" pre nego što je oboren, navodi se u dopisu.

Zvaničnici odbrane su takođe napisali u dopisu poslanicima da je objekat oboren iznad jezera Huron, u Mičigenu kao i da je „naknadno polako pao“ u vodu nakon udara.

Novi detalji u dopisu dolaze u trenutku kada poslanici na Kapitol Hilu vrše pritisak da bolje razumeju zašto je Bajdenova administracija oborila tri neidentifikovana objekta u tri dana nakon obaranja kineskog špijunskog balona koji je preleteo SAD prošlog vikenda.

Prethodno je u Beloj kući održana koneferncija za medije, a tema koja se nalazila u fokusu je rušenje tri, za sada neidentifikovana leteća objekta u poslednja tri dana.

Podsetimo, američki ratni avioni srušili su tri objekta čije poreklo još uvek nije poznato.

Američka vojska, takođe je srušila kineski špijunski balon koji je leteo iznad Atlantskog okeana, a za koji Kina tvrdi da se koristi u civilne svrhe i da je slučajno ušao u američki vazdušni prostor.

Kurir.rs/CNN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track