PREDSTAVLJAO SE KALO LEKAR I UZIMAO PARE I MOBLINE ZA ŽRTVE ZEMLJOTRESA: Turska policija uhapsila prevaranta iz Istanbula
Foto: Shutterstock/StockPhotosLV

otišao u Hataj

PREDSTAVLJAO SE KALO LEKAR I UZIMAO PARE I MOBLINE ZA ŽRTVE ZEMLJOTRESA: Turska policija uhapsila prevaranta iz Istanbula

Planeta -

Turska policija uhapsila je dvadesetdevetogodišnjeg muškarca koji se predstavljao kao lekar, a koji je posle katastrofalnog zemljotresa otišao da pomogne unesrećenima.

Naime radi se o električaru, koji je otišao u Hataj gde je tvrdio da je lekar, koji je počeo da prikuplja novac od građana za lekove. On je preko telefona se javljao iz Hataja uključivao i tražio da mu se uplaćuje novac da pomogne ljudima.

On je priveden u Instanbulu. Takođe utvrđeno je da od ranije ima 40 krivičnih prijava za prevaru.

Posle saslušanja u policiji prebačen je u sud.

A sve je počelo kada je softverski inženjer otišao u policiju u Istanbulu i požalio se na prevaru. Da je tamo sreo osbu koja mu se predstavila kao lekar i rekao da mu treba 3.000 lira da preuzme lekove za povređene. On mu je dao odmah taj novac i svoj mobilni telefon. Kada se vratio u Istanbul shvatio je da je prevaren i odlučio da podnese prijavu.

Odeljenje policije za prevare utvrdilo je da je osumnjičeni istom metodom prevario još 3 osobe u Hataju. Policija je prvo u njegovom radu utvrdila identitet osumnjičenog. Osumnjičeni sa inicijalima N.E., za koga se saznalo da je došao u Istanbul, priveden je. Od osumnjičenog je oduzet mobilni telefon sa 8 hiljada 650 lira.

Ispostavilo se da je osumnjičeni, koji je saslušan u Birou za prevare, električar. Utvrđeno je da je pružio poverenje okolini tako što je sanirao nekoliko lakših povreda u svom regionu i da je varao tako što je žrtvama zemljotresa naveo da je lekar.

Pregledom njegovog mobilnog telefona osumnjičenog pronađene su fotografije koje su nastale dok je navodno pomagao povređenima u području zemljotresa. Na fotografijama se videlo da osumnjičeni sanira lakše povređenu nogu preživeleog u zemljotresu.

Osumnjičeni N.E. je poslat u zatvor.

Kurir.rs/Dha

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja