BAJDEN STIGAO U KIJEV?! Objavljen snimak! Svi šuškaju: Da li je to zaista ON (VIDEO)
Foto: Twitter/maria_drutska

čeka se zvanična potvrda

BAJDEN STIGAO U KIJEV?! Objavljen snimak! Svi šuškaju: Da li je to zaista ON (VIDEO)

Planeta -

Na društvenim mrežama brzinom munje prenela se vest da je američki predsednik Džo Bajden stigao u Kijev i da je pošteoao centralnim trgom.

Da se nešto od ranog jutra kuva počelo je sa snimcima blokade glavnih ulica u Kijevu, a onda je bloger Fegin, bivši zamenik gradonačelnika ruskog grada Samare koji je pobegao u Ukrjainu objavio da je američki predsednik u Kijevu.

Dodadno je celu stvar začinila NEXTA novinska agencija beloruske opoicije koja seluje iz Varšave kada su objavili snimak delegacije koja obilazi Kijev. Višeni su na trgu Mihajlovka, gde se nalazi zid sa slikama poginulih ukrajinskih vojnika.

Za sada nema nikakve zvanične potvrde ove informacije, ali sve više pristiže informacija da je američki predsednik zaista u Kijevu.

Inače ako se ovo potvrdi tačno ovo će biti treća poseta američkog predsednika Ukrajini. Prva je bila poseta Džordža Buša Starijeg Kijevu u vreme Sovjetskog Saveza u avgustu 1991. uoči raspada SSSR-a kad je podržao nezavisnost te zemlje, druga je bila od strane Bila Klintona koji je Kijev posetio u dva navrata 1995 kad je bio dva dana i 2000 pred sam kraj svog drugog mandata.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track