ISTORIJSKA POSETA BAJDENA KIJEVU: Sa Zelenskim prošetao ulicama i dao podršku! VIDEO
Foto: Twitter/maria_drutska

TRG MIHAJLOVKA

ISTORIJSKA POSETA BAJDENA KIJEVU: Sa Zelenskim prošetao ulicama i dao podršku! VIDEO

Planeta -

Američki predsednik Džo bajden doputovao je danas u Kijev i time dao podršku toj zemlji od kako je pre godinu dana Rusija izvršila invaziju na tu zemlju.

Ova poseta usledila je iznenada i očigledno je da je planirana u strogoj tajnosti, a sve je isplivalo kada su se pojavili prvi snimci na društvenim mrežama.

Da ova poseta Zelenskom u Kijevu predstavlja presedan govori i to da niko nije znao za ovo jes su svi najvljivali da će Bajden prvo biti u Poljskoj, a susret sa zelenskim se spekulisao.

Ranije danas se spekulisalo da u ukrajinsku prestonicu stiže važan gost, za koji je ukrajinska političarka Lesija Vasilenko potvrdila da je Bajden.

Inače ako se ovo potvrdi tačno ovo će biti treća poseta američkog predsednika Ukrajini. Prva je bila poseta Džordža Buša Starijeg Kijevu u vreme Sovjetskog Saveza u avgustu 1991. uoči raspada SSSR-a kad je podržao nezavisnost te zemlje, druga je bila od strane Bila Klintona koji je Kijev posetio u dva navrata 1995 kad je bio dva dana i 2000 pred sam kraj svog drugog mandata.

Kurir.rs/A.Mlakar

Bonus video:

02:45

Ukrajina nema previše izbora

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track