ORGANIZOVALA OTMICU ĆERKE (9), ZABAVLJA SE S PEDOFILOM: Zbog onog što je "najgora majka Britanije" uradila zovu je "ČISTIM ZLOM"
Foto: Richard Walker / Alamy / Alamy / Profimedia

dete našli u krevetu nakon 24 dana

ORGANIZOVALA OTMICU ĆERKE (9), ZABAVLJA SE S PEDOFILOM: Zbog onog što je "najgora majka Britanije" uradila zovu je "ČISTIM ZLOM"

Planeta -

Dok stoji ispred supermarketa, pušeći cigaretu, jedan od najozloglašenijih kriminalaca u Velikoj Britaniji sada živi novim životom u anonimnosti.

Karen Metjuz (47) postala je poznato ime pre tačno 15 godina kada je njena devetogodišnja ćerka Šenon nestala i kada je pokrenuta obimna policijska istraga kako bi je pronašli, prenosi Daily Mail.

Sve je počelo kada je uplakana majka sedmoro dece uputila TV apele moleći kidnapera da oslobodi njenu ćerku. Ali, ono što je zastrašujuće jeste da je sve to bila podmukla prevara.

Naime, Karen je sve vreme znala gde je bila "nestala" devojčica i ko je drži zatočenu.

Policija je pronašla Šenon posle 24 dana, skrivenu u podnožju divanskog kreveta u stanu u Djuzberiju u Zapadnom Jorkširu.

Zločin je zapravo bio zavera između Karen i Majkla Donovana, ujaka njenog tadašnjeg dečka, da traže 50.000 funti u zamenu.

Oboje su osuđeni na po osam godina zatvora, a Karen - osuđena za otmicu, lažno zatvaranje i izopačavanje pravde - označena je kao "najgora majka Velike Britanije".

Nakon što je odslužila kaznu, Karen Metjuz je ofarbala kosu u crno i preselila se na jug Engleske.

Ona više nema kontakt sa ćerkom Šenon kao ni sa šestoro preostale dece. Metjuz je takođe navodno "pronašla Boga" 2020. godine, okrenula se ka zdravijem životu i smršala.

Nedavno je uhvaćena i fotografisana tokom šopinga sa svojim dečkom Paulom Saundersom (60), koji je i sam osuđeni pedofil.

Njen sadašnji partner Sonders je 2010. osuđen na pet godina zatvora na Oksfordskom krunskom sudu zbog seksualne aktivnosti sa detetom i seksualnog napada. On mora da se doživotno potpiše u Registar seksualnih prestupnika.

Međutim, čini se da je par uspostavio dugoročnu vezu.

Metjuz, čija je priča bila tema televizijske drame visokog profila i dokumentarnog filma, ljudi u Britaniji i dalje ne zaboravljaju.

Uvek je tvrdila da nije odgovorna za Šenonino kidnapovanje, ali će po zločinu iz februara 2008. ona uvek ostati upamćena.

Šenon su pronašli detektivi u Donovanovom stanu, oko kilometar od njene kuće u Djuzberiju, 24 dana nakon što je nestala.

Tužioci su rekli da je školarka bila drogirana i da je verovatno držana u zarobljeništvu na uzici tokom zatočeništva.

Policija je njenu majku Karen Metjuz opisala kao "iskonsko zlo" nakon što je proglašena krivom za kidnapovanje, lažno zatvaranje i izopačavanje pravda.

Njen tadašnji dečko Krejg Mehan nije bio umešan u zaveru za otmicu. Međutim, on je posebno osuđen za posedovanje 49 neprimerenih slika dece na kućnom računaru.

Metjuz i Donovan su u januaru 2009. osuđeni na osam godina zatvora i pušteni 2012. nakon što su odslužili polovinu kazne.

Šenon je podigla nova porodica pod novim identitetom i sada je odrasla.

(Kurir.rs/Daily Mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track