ŽALIMO ZBOG NAJAVE RUSIJE! Reakcija NATO na Putinov govor: Želim da ohrabrim Rusiju da povuče svoju odluku i poštuje dogovore
Foto: EPA-EFE/ZIPI

povući odluku

ŽALIMO ZBOG NAJAVE RUSIJE! Reakcija NATO na Putinov govor: Želim da ohrabrim Rusiju da povuče svoju odluku i poštuje dogovore

Planeta -

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da žali što je Rusija odlučila da obustavi učešće u novoj Start povelji i ocenio da je tom odlukom "cela arhitektura za kontrolu naoružanja demontirana".

"Izražavam žaljenje zbog današnje najave Rusije da obustavi svoje učešće u Novoj Start povelji. Poslednjih godina Rusija je narušila i izašla iz ključnih dogovora za kontrolu naoružanja. Sa današnjom odlukom, cela arhitektura za kontrolu naoružanja je demontirana. Želim da snažno ohrabrim Rusiju da povuče svoju odluku i da poštuje postojeće dogovore“, izjavio je Stoltenberg na konferenciji za novinare posle sastanka na visokom nivou između NATO-a, EU i Ukrajine u Briselu.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je ranije danas da Rusija obustavlja učešće u novom Start sporazumu o smanjenju nuklearnog naoružanja sa Sjedinjenim Državama, nakon što je optužio Zapad da je direktno umešan u pokušaje udara na njene strateške vazdušne baze.

(Kurir.rs/Telegraf.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track