PRIDNJESTROVLJE PRED RATOM: Ruska i ukrajinska vojska sa tehnikom na granici! Da li će zaista početi rat za skladište municije
Foto: Youtube/юрий ф

sve spremno za sukob

PRIDNJESTROVLJE PRED RATOM: Ruska i ukrajinska vojska sa tehnikom na granici! Da li će zaista početi rat za skladište municije

Planeta -

Na ruskim neformalnim medijima i telegram kanalima ponovo se pojavila informacija da Ukrajinska vojska planira napad na Kolbasnu u Pridnjestrovskoj Moldavskoj Republici gde se nalazi jedno od najvećih vojnih skladišta u ovom delu Evrope gde je uskladišteno više od 58.000 tona artiljerijskih granata kalibra 122, 152 za haubice, 125 mm za tenkove , 120 mm za minobacače, protivtenkovske topove kalibra 100 mm i druge vojne opreme.

Inače ovo vojno skladište nalazi se na 2 kilometra od granice sa Ukrajinom.

Kao što smo već i pisali neke informacije govore da bi u periodu od 24-28. februara trebao da usledi napad na Prinjsetrovlje.

Nepotvrđene informacije koje su objavili Ukrajinic, ali Rusi govore o tome da je iz Odese prema redci Dnjestar odnosno Pridnjestrovlju krenula ukrajinska vojska i granična straža.

Postoje dve verzije o napadu: Prva govori da bi napad tebo u fomir klešta da dođe sa severa i bočno sa juga da se Klobasna uz pomoć oklopnih vozila i tenkova obuhvati u obruč, skladište blokira i time vojno skladište blokira i spreči njegovo dizanje u vauduh.

Prema drugom scenariju ukrajinski graničari bi uz železničku prugu probili dikretno do samog krada Kolbasne. Izviđačke jedinice uočili su veliki broj naoružanih Hamvija kod kontrolnog punkta Paltonovo.

S drue strane postoje informacije da se graničari zamenjuju ukrajinskom vojskom i pomeraju u dubinu ukrajinske teritorije.

S druge strane Kotvoski garnizon u kome se nalaze ruski vojnici počeo je da se sa borbenom tehnikom premešta prema ukrajinskoj granici. Neki operativni i nepotvrđeni planovi najavljuju pokušaj proboja kod mesta Timkovo i Stanislavka.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track