"ZLOČINCA UVEK PRIVUČE MESTO ZLOČINA": Kremlj žestoko udario po Bajdenu, iznenadna poseta Kijevu izazvala OŠTAR ODGOVOR
Foto: AP

"samo jedna loša predstava"

"ZLOČINCA UVEK PRIVUČE MESTO ZLOČINA": Kremlj žestoko udario po Bajdenu, iznenadna poseta Kijevu izazvala OŠTAR ODGOVOR

Planeta -

Prekjučerašnja poseta predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džoa Bajdena Kijevu naišla je na oštar komentar od strane Kremlja.

"Ovo je samo jedna loša predstava jednog provincijskog pozorišta. Kriminolozi i psiholozi se slažu u jednom: zločinca uvek privuče mesto zločina! Bela kuća se potrudila da pokaže svetu veru u uspeh režima Zelenskog, nameru da mu pomogne do pobedničkog kraja. U stvarnosti, sve je ličilo na lošu predstavu palanačkog pozorišta, osuđenu na propast, da se očigledno doda malo drame", rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona je istakla i da je za mir u ukrajinskom sukobu neophodna politička volja Zapada i Kijeva, ali da Moskva to za sada jednostavno ne vidi.

"Za što pre mir potrebna je politička volja Zapada, ako je još nisu realizovali njegovi kijevski štićenici. Mi to u ovom trenutku ne vidimo“, rekla je ona.

Marija Zaharova
foto: Profimedia / Russian Foreign Ministry

Podsetimo, američki predsednik je u ponedeljak u velikoj tajnosti stigao u nenajavljenu posetu Kijevu. Suprotno ustaljenoj praksi, američka administracija nije obavestila javnost o ovoj poseti, a predstavnici Bele kuće su više puta demantovali da predsednik planira da ode u Ukrajinu. SAD su u ponedeljak obećale Kijevu novi paket pomoći vredan 460 miliona dolara.

(Kurir.rs/Mondo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja