(UZNEMIRUJUĆI SNIMAK) NEZAPAMĆENA KRAĐA AUTOMOBILA U KANADI: Nasilno izvukli ženu iz auta i bacili je na pod, ona NEPOMIČNO LEŽALA
Foto: Printscreen/Twitter

jeziva scena

(UZNEMIRUJUĆI SNIMAK) NEZAPAMĆENA KRAĐA AUTOMOBILA U KANADI: Nasilno izvukli ženu iz auta i bacili je na pod, ona NEPOMIČNO LEŽALA

Planeta -

U kanadskom gradu Miltonu se dogodila nasilna krađa automobila, a kamera je zabeležila uznemirujuću scenu.

Nasilnici su vlasnicu automobila izvukli iz vozila i potom je bacili na zemlju pre nego što su sa njenim automobilom nestali.

Pljačka se dogodila u utorak ujutru oko 9:40 ujutru na prometnom trgu u blizini Tompson Roud Sauta i Luis Sent Loran Avenije, saopštila je regionalna policijska služba Halton. Plaza je obično prometna, a ima nekoliko restorana sa hranom i pićem za poneti.

žena, krađa
foto: Printscreen Twitter

Na snimku se vidi kako žrtva, žena u 50-im godinama, sedi na vozačevoj strani svoje Honde CR-V pre nego što su dva muškarca udarila o bok njenog vozila. Potom se vide kako razbijaju prozor, otvaraju vrata i nasilno je vade iz auta.

„Ovo je šokantan i nasilan zločin koji je ugrozio živote mnogih stanovnika Miltona. Posvećujemo sve raspoložive resurse i neumorno ćemo tragati za počiniocima“, kaže nadzornik distrikta Dave Stevart.

Žena je zadobila povrede koje nisu opasne po život i i dalje je potresena, saopštila je policija. Oni su takođe pronašli Hondu CR-V kasnije tog dana u Bramptonu, ali osumnjičeni su i dalje na slobodi.

krađa, žena
foto: Printscreen Twitter

Originalno vozilo u kojem su osumnjičeni viđeni kako ga voze, beli Ford F-250 iz 2014. godine, ukradeno je u regionu Pil 7. januara.

Prema policiji, jezivi zločin nije započeo samo otmicom automobila.

Naime, ukradeni beli kamionet je takođe viđen kako proleće kroz ogradu u školi Pajnvju i upada u igralište gde su se deca igrala. Tada je viđeno kako se kreće oko Deri Rouda i Holi avenije, manje od dva kilometra od krađe automobila. Policija je pokušala da zaustavi vozilo pre krađe automobila.

„Došlo je do kratke policijske potere, dok smo pokušali da zaustavimo vozilo. Prekinuli smo poteru zbog količine saobraćaja na putu u to vreme i doba dana“, rekao je Steve Elms.

Isto vozilo je navodno učestvovalo u dva sudara u Miltonu, uključujući odlazak na pumpu samo nekoliko minuta pre krađe automobila. Svi incidenti su se dogodili u kratkom periodu, navodi policija.

krađa, žena
foto: Printscreen Twitter

„Sve je to veoma alarmantno, s obzirom na doba dana, s obzirom na kratak vremenski period kada se ovo desilo. Sve se to dogodilo u 15-20 minuta rano ujutru”, rekao je Elms.

Policija je objavila informacije o osumnjičenima. Jedan je visok oko 188 cm, mršave građe, koji se vidi kako nosi sivi džemper, dok se veruje da je drugi u kasnim 20-im godinama, obrijan i nosi kapuljaču tamne boje.

Dan kasnije, O'Brien, koji je bio na mestu zločina, rekao je da tokom svojih 17 godina života u Miltonu nije video ovakav zločin u gradu.

„Skoro je kao da ste u gradu, kao u Torontu, a u ovakvom malom gradu obično ne vidite ovakve stvari, ali vas to tera da se zapitate“, rekao je.

Njegovo osećanje i zabrinutost deli i Marija Himer, koja živi odmah niz ulicu od metroa, koji redovno posećuje.

„Gde će stati? Neće stati ni pred čim. To je samo žena koja se bavi svakodnevnim poslovima i kupuje namirnice“, rekla je ona.

Što se tiče očevidaca sa lica mesta, Elms je konstatovao da je to nezgodna situacija u kojoj se svako može naći, ali ponekad je najbolja stvar koju možete da uradite da snimite šta se dešava sa bezbedne udaljenosti.

„Dobro je što ti video snimci hvataju ove nasilnike, registarske tablice, takve stvari, ali čim se pokaže da je situacija bezbedna, apelovao bih na ljude da ipak pruže pomoć“, rekao je Elms.

Kako navode kanadski portali, krađa automobila na ovim prostorima je na istorijskom rekordu.

(Kurir.rs/N.M./Global News)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track