RUSKE RAKETNE FREGATE ISPLOVILE IZ SEVATOPOLJA I NOVOROSIJSKA: Ukrajinski obaveštajci upozoravaju da se sprema novi raketni napad!
Foto: FOTO Printscreen Youtube

crnomorksa flota ponovo u akciji

RUSKE RAKETNE FREGATE ISPLOVILE IZ SEVATOPOLJA I NOVOROSIJSKA: Ukrajinski obaveštajci upozoravaju da se sprema novi raketni napad!

Planeta -

Bauk, bauk ruskih brodova kruži interentom ,od kada su ukrajinske obaveštajne službe saopštile sa su ruski ratni brodovi 24. februara na dan kad je počela ruska invatija isplovili iz dve najznačajnije ratne luke Sevastopolj i Novorosijsk.

Ukrajinski obaveštajni izvori navodno tvrdi da je više ratnih brodova bilo primećeno kako napuštaju ratne luke i da je među njima bilo različitih plovila.

Ono što kod Ukrajinaca budu sumnju jeste da je prebrojano čak o raketnih fregata koje se kombinovano koriste inače su nosači krstarećih raketa tipa kalibr i od 8. oktobra 2022. godine krenuli su u aktivnije angažovanje.

Inače pre izvesnog vremena Rusija je duplirala broj raketnih fregata u sastavu Crnomorske flote.

To je pre izvesnog vremena bilo zabrinulo i komandu Operatvine grupe "Jug" ukrajinske vojske. Isplovljenje na godišnjicu inače dolazi i u trenutku naraslih tenzija u Pridnjestrovlju i pretnji da bi mogao da usledi napad na najveće vojno skladište kod grada Kolobasna.

Takođe ne isključuje se i opcija da bi to mogla da bude priprema za masovni raketni napad.

Za sada se ne navodi da li u ovom kombinovanom plovnom sastavu se nalaze i podmornice, takođe nosači krstarećih raketa.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track