TAKVE KAO TI STALJIN JE STRELJAO: Ruski političar kritikovao Prigožina, NE MOŽE KUVAR DA VODI DRŽAVU, ovaj mu BRUTALNO odgovorio
Foto: EPA/Sergei Ilnitskypool

SVAĐA

TAKVE KAO TI STALJIN JE STRELJAO: Ruski političar kritikovao Prigožina, NE MOŽE KUVAR DA VODI DRŽAVU, ovaj mu BRUTALNO odgovorio

Planeta -

Guverner ruske Sverdlovske oblasti Jevgenij Kujvašev je u intervjuu lokalnim medijima kritikovao rad šefa ruske grupe Vagner Jevgenija Prigožina, što je naišlo na oštar odgovor prvog čoveka ove najamničke organizacije.

U intervjuu Kujvašev je prokomentarisao aktuelnu situaciju u Rusiji i posebno se osvrnuo na lik i delo Jevgenija Prigožina.

„Ako svaki biznismen koji zarađuje od školske hrane pokuša da vodi državu, nećemo daleko stići. Svako mora da gleda svoja posla. Kuvajte kotlete i testenine, a mi ćemo sami dovesti u red u regionima", rekao je Kujvašev.

Takve reči su očigledno zasmetale Prigožinu, koji je odgovorio Kujvaševu.

"Tokom Drugog svetskog rata Staljin je jednostavno pucao na ljude poput vas. Mislim da ćemo se uskoro vratiti u ta vremena. Siguran sam da neće biti daleko trenutak kada će ljudi doći do tačke ključanja i isterati vas i ljude poput vas iz vaših vila", rekao je. je Prigožin.

Tokom rata u Ukrajini, šef Vagner grupe dolazio je u sukob sa brojnim ruskim zvaničnicima, posebno onima iz vojnog sektora.

Prigožin je kritikovao način vođenja rata u Ukrajini, a ruski vojni vrh je optužio da Vagneru ne šalje dovoljno municije, iako je Vagner jedina vojna formacija koja napreduje na ukrajinskom ratištu.

(Kurir.rs/Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track