ŽELE DA STVORE NOVE NARODE! Putin: Ako se Moskva ne meša u politiku zapadnih zemalja, sudbina naroda Rusije mogla bi se promeniti
Foto: AP/Pavel Bednyakov, Shutterstock

ZA TV KANAL RUSIJA 1

ŽELE DA STVORE NOVE NARODE! Putin: Ako se Moskva ne meša u politiku zapadnih zemalja, sudbina naroda Rusije mogla bi se promeniti

Planeta -

" Planovi Zapada da podeli Rusiju su dokumentovani, to je postao njegov jedini cilj, rekao je predsednik Vladimir Putin u intervjuu Pavlu Zarubinu za program Moskva. Kremlj. Putin, koji se emituje na TV kanalu Rusija 1.

Prema rečima predsednika, ako se Moskva ne meša u politiku zapadnih zemalja, sudbina naroda Rusije mogla bi se dramatično promeniti, a pre svega, sudbina ruskog naroda, objavila je RIA Novosti.

„Ne znam ni da li takva etnička grupa kao što je ruski narod može da opstane u obliku u kojem postoji danas“, naglasio je Putin.

Šef države je primetio da je Zapad umesto jedinstvenog ruskog naroda želeo da stvori „Moskovljane, Uralce i tako dalje“. "Sve je bilo u planovima, ti planovi su na papiru. Samo što smo u uslovima izgradnje odnosa pokušali da pričamo o tome, takoreći, iz partnerskih razloga, da ne pričamo o tome. Ali to je sve. tamo je sve napisano, sve je napisano na parčetu papira“, rekao je predsednik Putin.

Podelu najpre Sovjetskog Saveza, a potom i Rusije, kao njenog glavnog dela, nazvao je zajedničkim ciljem Zapada.

Tada će nas, možda, primiti u takozvanu porodicu civilizovanih naroda, ali samo posebno, svaki deo posebno“, naglasio je predsednik.

Kako je objasnio šef države, Zapad želi da podeli Rusiju na različite entitete kako bi ih progurao i stavio pod svoju kontrolu.

On je napomenuo da je Moskva morala da odgovori na pokušaje zapadnih zemalja da posle raspada SSSR-a preprave svet za sebe, što je dovelo do opasne situacije.

Kurir.rs/RIA Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja