AMERIKA I DALJE NA UDARU NEVREMENA: Broje se povređeni, procenjuje se šteta, žitelji Mičigena već pet dana bez struje
Foto: Printscreen Twitter

nepogoda

AMERIKA I DALJE NA UDARU NEVREMENA: Broje se povređeni, procenjuje se šteta, žitelji Mičigena već pet dana bez struje

Planeta -

Američke države u srednjem delu zemlja danas broje povređene i procenjuju štetu nakon što su tornada i snažan vetar pogodili to područje, dok su neki stanovnici Mičigena pet dana bez struje posle prošlonedeljne ledene oluje, javlja Glas Amerike.

U Kaliforniji, Nacionalna meteorološka služba saopštila je da će zimska oluja ponovo zahvatiti tu državu do srede, nakon što su stanovnici u nedelju imali kratak predah od nevremena.

U delovima severoistoka SAD, gde nije bilo mnogo snega tokom ove zime, sada su na snazi upozorenja na zimsku oluju. Meteorolozi takođe upozoravaju na snažan vetar u ravnicama i moguća tornada u Dolini Ohaja (veći dio Ohaja, Indijane, Kentakija i Zapadne Virdžinije).

Meteorolozi navode da je prijavljeno devet tornada u Kanzasu, Oklahomi i severozapadnom Teksasu.

Pretnja od nevremena na snazi je i danas.

oluja, SAD, sneg
foto: Twitter/forecaster25

Iako se po regionalnim standardima ne očekuje ogromna oluja, deo država na severoistoku SAD sprema se za moguće najveće snežne padavine tokom ove, do sada, veoma blage zime.

Upozorenja na zimsku oluju izdata su za Kontektikat, Njujork, Masačusets, Nju Džersi i Roud Ajlend, a obilni sneg se prognozira od ponedeljka uveče do utorka posle podne.

U Mičigenu, ekipe pokušavaju da ponovo uspostave redovno snabdijevanje električnom energijom bez koje su neki stanovnici već pet dana.

U teško pogođenom jugoistočnom delu Mičigena, koji i dalje sanira posledice ledene oluje i snažnog vetra, dve elektro kompanije saopštile su da je do ponedeljka ujutro više od 92.000 domova i preduzeća bilo bez struje.

U međuvremenu, stanovnici Kalifornije su imali kratak predah od nevremena nakon što je oluja dan ranije dovela do rasta vodostaja reka u području Los Anđelesa na opasan nivo, do plavljenja puteva i snega u obližnjim brdima.

(Kurir.rs/FoNet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track