VAGNEROVCI TVRDE: U Bahmutu smo uništili 24.mehanizovanu brigadu Boris Džonson!
Foto: AP/Matt Dunham, RIA Novosti, Printscreen Twitter

zbrisani na ivici šume

VAGNEROVCI TVRDE: U Bahmutu smo uništili 24.mehanizovanu brigadu Boris Džonson!

Planeta -

Grupa Vagner na svom telegram nalogu objavila je snimak iz Bahmuta, na kojoj se vidi ratna zastava 24.mehanizovane brigade "Boris Džonson" koja nosi ime po bivšem britanskom premijeru koji podržava vlast u Kijevu.

Komandant grupe Vagner u snimku koji je objavila agencija RIA novosti tvrdi da je 24. mehanizovana brigada "Boris Džonson" poražena za vreme intenzivnih sukoba u Bahmutu oko koga se i dalje vode žestoke borbe između ove plaćeničke formacije i ukrajinske vojske.

Na snimku maskirani brac Vagnera pokazao je ambleme jednica koje učestvuju u bici za Bahmut, a onda je pokazao i ukrajinsku državnu zastavu na kojoj je pisalo 24. mehanizovana brigada Boris Džonson.

On je potvrdio da je jednica uništena u šumi u Bahmutu.

Bahmut, Rat u Ukrajini
foto: RIA Novosti, Printscreen Twitter

"Kada je pogođena ta jednica, tamo smo pronašli zastavu, rekao je on pokazujući ratnu zastavu 24. mehanizovane brigade

Bivši britanski premijer inače važi za heroja u Ukrajini jer je podstakao zemlje Zapada, kompletnu Evropsku uniju, ali i SAD i Kanadu i Australiju da vojno podrže Ukrajinu, pošto je ruski predsednik Vladimir Putin pre godinu dana krenuo u invaziju na tu zemlju.

Bahmut, Rat u Ukrajini
foto: RIA Novosti, Printscreen Twitter

S druge strane kako piše Dejli Mejl nije potvrdila da je njena jednica kompletna 24. mehanizovana brigada uništena posle više mesečne bitke za taj grad na istoku Ukrajine.

Pripadnici jedinice ranije su učestvovali u mirovnim misijama na Kosovu iu Iraku i u međunarodnim komandno-štabnim vežbama NATO-a pod kodnim nazivom Peace Shield.

Bahmut, Rat u Ukrajini
foto: RIA Novosti, Printscreen Twitter

Moskovske trupe nastavljaju svoje nemilosrdne napade na mali rudarski grad u istočnoj Ukrajini u pokušaju da ga zauzmu i opkole odbrambene snage.

Bahmut je pre rata imao oko 70.000 stanovnika, ali je uništen nakon višemesečnih borbi, jer je bio žarište ruskih napada i ukrajinske odbrane.

Kurir.rs/Daily Mail

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track