BROJ POGINULIH U GRČKOJ PORASTAO NA 57: Potraga za stradalima još traje, u mrtvačnicu danas dopremljeno još 14 UGLJENISANIH TELA
Foto: AP/George Kidonas

STRAVIČNO

BROJ POGINULIH U GRČKOJ PORASTAO NA 57: Potraga za stradalima još traje, u mrtvačnicu danas dopremljeno još 14 UGLJENISANIH TELA

Planeta -

Nešto posle 16 sati popodne, šefica forenzičke službe Larise Rubini Leontari je u izjavila da je broj poginulih nakon stravične tragedije u Larisi porastao na 57.

Tačnije, medicinski veštak je navela da je u mrtvačnicu dovezeno još 14 ugljenisanih tela, čime je tragično preminulo 57 osoba. Istovremeno je navela da postoji više od deset vreća u kojima se nalaze pojedinačni ljudski delovi koji još nisu identifikovani.

Ranije je predstavnik za štampu Vatrogasne službe Vasilis Vartakojanis izvestio da je od jutra izvađeno sedam ugljenisanih tela iz vagona-restorana, prenosi Katimerini.

Prema poslednjim informacijama o povređenima u sudaru, šest intubiranih pacijenata i dalje je u kritičnom stanju. Naime, 21 povređeni nalazi se na lečenju u bolnicama Soluna i Tesalije. U AHEPA 14 i još 3 u bolnici Gennimatas u Solunu.

Takođe, dva pacijenta su u Opštoj bolnici Katerinis i još dva u bolnicama Trikala i Karditsa. Stanje skoro 35 ranjenika koji se nalaze na lečenju u dve bolnice u Larisi - osim onih koji se leče na intenzivnoj intenzivnoj pomoći. Ostali su van životne opasnosti.

(Kurir.rs/24sedam.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja