"ČEKAM TE DA OSTVARIMO SNOVE" Žena mašinovođe koji je POGINUO u Grčkoj neutešna, POTRESNOM objavom se oprostila od supruga (FOTO)
Foto: AP/Vaggelis Kousioras, Printscreen/Facebook

TUGA

"ČEKAM TE DA OSTVARIMO SNOVE" Žena mašinovođe koji je POGINUO u Grčkoj neutešna, POTRESNOM objavom se oprostila od supruga (FOTO)

Planeta -

Smrtonosna železnička nesreća koja se dogodila juče u Grčkoj odnela je najmanje 100 života, dok se povređeni još uvek prebrojavaju.

Žena mašinovođe (28) koji je stradao u ovoj nesreći koja se dogodila juče kod Larise, oglasila se na društvenoj mreži Fejsbuk, neutešna zbog smrti muža.

Nje suprug poginuo je nakon sudara putničkog i teretnog voza.

- Dušo moja, čekam te da se vratiš, da zajedno ostvarimo naše snove, ovde sam i čekam te, napisala je ona u objavi na Fejsbuku.

Podsećanja radi, međugradski putnički voz koji je saobraćao iz Atine za Solun sudario se velikom brzinom sa teretnim vozom ispred grada Larise u centralnoj Grčkoj, rekao je guverner Tesalije.

Udar je izazvao požar u velikom broju putničkih vagona, pri čemu su izgoreli mnogi putnici koji su hitno prevezeni u bolnice.

- Čuli smo veliki prasak, bilo je to 10 košmarnih sekundi. Prevrtali smo se u vagonu dok nismo pali na bok... onda je nastala panika, pucali su kablovi svuda, vatra je bila momentalna, dok smo se prevrtali bili smo spaljeni, vatra je bila desno i levo, rekao je Stergios Minenis, 28-godišnji putnik.

Evakuisano 250 putnika

Oko 250 putnika autobusima je bezbedno evakuisano u Solun. Jedan putnik rekao je državnoj televiziji ERT da je uspeo da izađe iz vagona, nakon što je koferom razbio prozor voza.

Najsmrtonosnija železnička nesreća u poslednjih nekoliko decenija.

1 / 9 Foto: EPA/APOSTOLIS DOMALIS

1972. godine, 19 ljudi je poginulo kada su se dva voza direktno sudarila ispred Larise.

Zastareli železnički sistem u Grčkoj treba da se modernizuje, sa mnogo vozova koji putuju na jednom koloseku, a sistemi signalizacije i automatske kontrole tek treba da budu instalirani u mnogim oblastima.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track