BAJDENU OPERISAN RAK KOŽE: Predsedniku SAD prošlog meseca uklonjena lezija, analiza pokazala KARCINOM BAZALNIH ĆELIJA
Foto: EPA

lako se leči

BAJDENU OPERISAN RAK KOŽE: Predsedniku SAD prošlog meseca uklonjena lezija, analiza pokazala KARCINOM BAZALNIH ĆELIJA

Planeta -

Lezija kože uklonjena sa grudi predsednika Džoa Bajdena prošlog meseca bila je karcinom bazalnih ćelija - uobičajeni oblik raka kože - rekao je njegov lekar u petak, dodajući da nije potrebno dalje lečenje, prenosi AP.

Dr Kevin O'Konor, lekar u Beloj kući koji je bio Bajdenov dugogodišnji lekar, rekao je da je „svo kancerogeno tkivo uspešno uklonjeno” tokom predsednikovog rutinskog pregleda 16. februara. i da je on „ zdrav, energičan“ i „sposoban “ da se nosi sa svojim obavezama.

O'Konor je rekao da je mesto uklanjanja na Bajdenovim grudima „lepo zaraslo“ i da će predsednik nastaviti redovne preglede kože kao deo svog rutinskog zdravstvenog plana.

Bazalne ćelije su među najčešćim oblicima raka koji se lako leče - posebno kada se uhvate rano. O'Konor je rekao da nemaju tendenciju da se šire kao drugi karcinomi, ali mogu da rastu u veličini, zbog čega se uklanjaju.

Bajden je imao „nekoliko lokalizovanih nemelanomskih karcinoma kože“ uklonjenih iz svog tela pre nego što je počeo svoj mandat, rekao je O'Konor u svom rezimeu o predsednikovom zdravlju od 16. februara, napominjući da je dobro utvrđeno da je Bajden provodio dosta vremena na suncu tokom svoje mladosti.

(Kurir.rs/AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track