KIRIJA 50 FUNTI MESEČNO Stambena kriza u Britaniji sve gora, ovaj mladić morao da se useli u preuređeni KONTEJNER ZA ĐUBRE (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

ŽIVOT U NEKOLIKO KVADRATA

KIRIJA 50 FUNTI MESEČNO Stambena kriza u Britaniji sve gora, ovaj mladić morao da se useli u preuređeni KONTEJNER ZA ĐUBRE (VIDEO)

Planeta -

Mladi umetnik Harison Maršal (28) uselio se u preuređeni metalni kontejner u Bermondsiju, u jugoistočnom Londonu prošlog meseca, jer je to bila njegova "jedina opcija".

Maršal namerava da živi u ovom prostoru godinu dana, a njegov život u kontejneru je istovremeno i performans kojim on želi da naglasi stambenu krizu u Londonu. Prema intervjuu za Skaj njuz, Maršal je dizajnirao ovu strukturu kada se vratio u London nakon perioda rada u inostranstvu i kada je otkrio da su „cene poludele“.

On je na društvenim mrežama objavio niz snimaka o tome kako živi u maloj metalnoj konstrukciji.

Izgradnja ove jedinstvene "kuće" koštala je 4.000 funti, izgrađena je tokom tri nedelje, a za najam zemljišta na kome je podignuta je potrebno samo 50 funti.

Njegov kontejner je nadograđen drvenom konstrukcijom, u koju je smeštena kuhinja i deo za spavanje.

U kućici postoji prenosivi toalet, ali on uglavnom mora da se tušira ​​na poslu ili u teretani.

Harison ipak kaže da su njegove „veoma prijateljski nastrojene komšije“ najbolje što se desilo, jer mu ponekad donose i topla domaća jela.

kontejner
foto: Printscreen Twitter

On se uselio u ovu neobičnu kuću početkom godine pošto nije mogao da nađe ništa da iznajmi u glavnom gradu Britanije posle povratka iz inostranstva.

Kada je počeo da traži sobu, ostao je šokiran jer je potražnja bila ogromna.

Skip House je deo Skip Galleri, javne umetničke inicijative namenjene stvaranju prostora i mogućnosti za nove umetnike.

(Kurir.rs/The Sun)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track