LUKAŠENKO: Uhapšeni teroristi povezani sa Ukrajinom zbog sabotaže na aerodromu Mačulišči, jedan član grupe Rus, IT stručnjak
Foto: EPA / SERGEY GUNEEV / SPUTNIK / KREMLIN

pokušali da unište ruski avaks

LUKAŠENKO: Uhapšeni teroristi povezani sa Ukrajinom zbog sabotaže na aerodromu Mačulišči, jedan član grupe Rus, IT stručnjak

Planeta -

Belorusija je danas uhapsila ukrajinsku "terorističku grupu" povezanu sa obaveštajnim službama Kijeva zbog pokušaja sabotaže na beloruskom aerodromu, saopštio je predsednik Aleksandar Lukašenko.

Lukašenko je govorio je o pritvaranju „teroriste ukrajinskih specijalnih službi“, kao i njegovih saučesnika, koji su umešani u pokušaj sabotaže na avionu radaru A-50 na aerodromu Mačulišči, prenosi Belta.

On je ovo saopštio prilikom uručenja državnih priznanja promovisanja visokih oficira i naglasio da su oni na ovu svečanost došli sa „poklonom“, navodi beloruska agencija.

„Bio je pripremljen terorista. On je Rus sa ruskim pasošom, ali ima i ukrajinski pasoš. Rodio se u Krivom Rogu, živeo je na Krimu. Njega je vrbovala specijalna služba Ukrajine 2014. godine. On je IT stručnjak ili se dobro razume u IT tehnologije. Pripreman je za izvođenje terorističkih napada“, rekao je Lukašenko.

Muškarac je uhapšen sa nekoliko pomagača. Kako je precizirao beloruski lider, diverzanta je pripremala Služba bezbednosti Ukrajine.

„Ono što smo videli prilikom realizacije operacije u Belorusiji, to je zaista bilo nešto neverovatno. Korišćene su najnaprednije tehnologije. On je više meseci obučavan svemu tome. Nakon pripreme je prebačen na našu teritoriju“, objasnio je Lukašenko.

(Kurir.rs/Nova.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track